Szacuny
6
Napisanych postów
261
Wiek
27 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4313
Witam.
1.Chcialem zapytać jaką najlepiej przyjąć obróbkę termiczną, aby IG produktu zwiększyło się jak najmniej.
Mam do wyboru Piekarnik/gotowanie/smażenie
2.I kolejne pytanie to czy jak ugotuje np mieso i ono wystygnie, a później podgrzeje od nowa np w mikrofalówce to ma jakieś znaczenie? Dobrze jest tak robic czy nie?
3. Jak polecacie dobry sposób na obróbkę warzyw mrożonych ?
Szacuny
211
Napisanych postów
987
Wiek
30 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
74023
1. Generalnie im dłuższa obróbka termiczna, tym ig się zwiększa. Nie ważne czy gotujesz czy smażysz. 2. Możesz tak robić 3. Jak masz zamiar jeść je same, to najlepszą opcją są surowe.
Szacuny
6
Napisanych postów
261
Wiek
27 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4313
Okej ;), Surowe nie za bardzo mi wchodzą, więc ostaram się na przemian I dodam, że na parze też w sumie mogę przyrządzać tylko co do mięsa to pewnie było by długo, nie mam jakiegos specjalnego urządzenia do tego.
Tak konkretnie to mięso jakim sposobem najlepiej? Ogólnie ktory sposób przez was uważany jest za najlepszy? :)
Jakieś rady jeszcze żeby to IG jak najmniej wzrastało ? Jeżeli tak to chętnie posłucham :)
Zmieniony przez - malina4434 w dniu 2013-01-29 13:43:46