Jesteś z dietetyki i nie wiesz że istnieją inne mięsa niż pierś z kuraka? No tak, pewnie że udka, skrzydełka są ok, wątróbka drobiowa i serca są pyszne, dodawaj indyka, czasami wieprza, wołowinę jak Cię stać. Po prostu w różnych częściach kuraka jest inna
zawartość białka, w piersi jest jej najwięcej, więc żeby spełnić zapotrzebowanie musiałbyś zjeść zwyczajnie więcej udek. Ale to przecież wiesz;) Co do tego serka: nie wiem co w nim nie tak, serek to serek, wielu chłopaków z forum go je, choć w dyskontach raczej Piątnicy nie sprzedają;) Patrz na datę ważności, Piątnice szybko robią się nieświeże zbliżając się do końca terminu przydatności
No i oczywiście inne rodzaje mięs różnią się zawartością tłuszczu, pierś kury jest raczej najchudsza, ale bądźmy szczerzy, na poziomie amatora wyliczanie, że w indyku jest 3 g tłuszczu więcej niż w kurze, a w wołowinie 5 g mniej niż śledziu jest przejawem nadgorliwości;) No chyba że masz dietę stricte low fat, wtedy tak, pilnujesz tego
Zmieniony przez - Gats 2 w dniu 2013-02-01 14:22:13