SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nieżywi lekarze nie kłamią

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3671

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
gokuson TEAM SFD Administrator
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 9037 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 120901
magnez zawieraja produkty pelnoziarniste, orzechy, warzywa strączkowe
(gorch, fasola).
Witamine E - kielki pszenicy rownie w olejach roslinnych, orzechach.
wapń - nabial sery, mleko itp.

... And Justice for All ...
---------------------------
...Modernator działu "Aktualności"...
Pozdrowienia dla Findera waleczne serce
_________________________________
http://www.K**.glt.pl <--- czek dis aut

Zmieniony przez - gokuson w dniu 2003-06-10 23:20:42

Certyfikowany dietetyk i trener personalny
Najlepsze odżywki i suplementy -> http://sklep.sfd.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 3393 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15438
Podstawowym żywieniowym źródłem witaminy E są produkty roślinne , głównie oleje i produkowane na ich bazie margaryny miękkie . Na szczególną uwagę zasługuje olej słonecznikowy , sojowy , kukurydziany i z zarodków pszennych . Jako źródło witaminy E znaczący udział w naszej diecie mają warzywa liściaste , strączkowe , oraz produkty uzyskane z tzw. pełnego przemiału tj. pieczywo razowe , grube kasze . Witamina E występuje także ,choć w znacznie mniejszych ilościach w produktach pochodzenia zwierzęcego m.in. w wątrobie , maśle , mleku , jajach .

Głównym źródłem magnezu w Polsce są produkty zbożowe (prawie 40%), mleko i jego przetwory (ok.20%) oraz ziemniaki ( także ok.20%)

szukala
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ranking

Następny temat

Praca na lato - suple i skł min

WHEY premium