...
Napisał(a)
Jak smakuje dobrze to właśnie, co robisz źle ? Jak Ci się przypala to zmniejsz ogień pod garnkiem i pamiętaj by to regularnie mieszać łyżką bo inaczej będzie się przypalać. Ja osobiście jak tylko mleko zaczyna się gotować (a nie jest jeszcze zagotowane) , to zmniejszam ogień do połowy. Możesz też zagotować wody , zalać płatki i zostawić na 10-15 minut. Tyle ,że jak dla mnie płatki owsiane na wodzie smakują paskudnie.
...
Napisał(a)
a nie masz tak że jak wywalisz na talerz to masz "papke" a nie mleko z płątkami ? ;p )może mi się połowa mleka wygotowała po prostu ;)
...
Napisał(a)
Owsianka błyskawiczna jest jak najbardziej okey, nie siej herezji kolego. Można je lajtowo zalać wrzątkiem, nie trzeba gotować.
Zmieniony przez - Droggy w dniu 2013-03-12 23:26:04
Zmieniony przez - Droggy w dniu 2013-03-12 23:26:04
...
Napisał(a)
Ja kupuje płatki z melwita górskie, kupiec są ok. Zrób tak zalej wieczorem płatki chłodną wodą, rano je odsącz, zagotuj mleko, wsyp trochę cynamonu jak lubisz, trochę wanili jak masz i zalej tym płatki, mozesz pokroić banana czy jabłka zetrzeć na tarce.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Kiedyś widziałem przepis żeby zamiast mleka zalać sokiem pomarańczowym i wrzucić do lodówki żeby to nasiąkło ;) osobiście jakoś mnie to nie przekonuje :P ale born4porn ma całkiem fajny pomysł z gotowaniem to ciekawa sprawa
...
Napisał(a)
severianaa nie masz tak że jak wywalisz na talerz to masz "papke" a nie mleko z płątkami ? ;p )może mi się połowa mleka wygotowała po prostu ;)
Pewnie za długo gotujesz. Ja w przypadku gdy mleko jest zredukowane do połowy to nastawiam się już na jedzenie. Gotuj na wolnym ogniu , im częściej będziesz mieszał , tym mniej będzie się przypalało. Jak płatki napuchną i zrobi się po prostu taki kleik z mlekiem to znaczy ,że są już prawie gotowe. Zawsze możesz w trakcie wziąć trochę na łyżkę i spróbować czy są już dobre. Metodą prób i błędów w końcu dojdziesz do tego , co będzie Ci smakowało.
Płatki muszą być trochę papkowate , bo to znaczy ,że nasiąknęły mlekiem. Jak bardzo papkowate to tylko kwestia długości gotowania.
Masz już w tym temacie tyle koncepcji na owsiankę ,że głowa boli. Dodaj do niej co chcesz i delektuj się najlepszym możliwym śniadaniem.
Zmieniony przez - born4porn w dniu 2013-03-13 09:21:06
Zmieniony przez - born4porn w dniu 2013-03-13 09:21:19
...
Napisał(a)
płatki błyskawiczne zalewasz wrzątkiem na około 5 minut potem wrzucarz do niewilkiem ilości mleka jak chesz dodajesz jakieś odżywki dla smaku miksujesz i wypijasz, brak odruchu wymiotnego
co do złej jakości płatków błyskawicznych to się nie zgodze, są jak najbardziej ok
co do złej jakości płatków błyskawicznych to się nie zgodze, są jak najbardziej ok
Polecane artykuły