SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Niby dlaczego kiełbasa (co ma dużo białka) jest zła na masę?

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9311

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Powiedzcie mi, czemu ogólnie kiełbasa nie jest zalecana na masę. Ja jem jedną taką, Kiełbasa Gospodarza z biedronki. Ma co prawda dużo tłuszczu (na 100 g 29 g), ale też przecież 19 g białka. Na masie jest chyba tak, że żeby rosnąć, musi być nadwyżka kaloryczna. Jeżeli dostarczę tyle kalorii, żeby wypełnić moje zapotrzebowanie, to potem, co więcej się dostarczy białka, to z tego chyba idzie masa?
Jeżeli ogólnie kiełbasa jest jednak zła, to powiedzcie, czy ta jest jakaś lepsza. Kiełbasa wędzona, pieczona: mięso wieprzowe (126 g zużyto na 100 g produktu), sól, przyprawy naturalne, i/lub aromaty, maltodekstryna, sacharoza, ekstrakty papryki, substancja konserwująca, azotyn sodu. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, selera, gorczycy oraz pochodnych soi, mleka i jaj.
Czyli- dlaczego kiełbasa zła na masę i czy ta kiełbasa jest jakaś trochę lepsza?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
odp-SFD-pl SFD ODPOWIADA
Ekspert
Szacuny 302 Napisanych postów 8685 Wiek 41 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 28842
Kiełbasa jest produktem wysoko przetworzonym, który oprócz białka zawiera substancje, które nie są pożądane w zdrowej diecie (choćby konserwanty).

Chcesz zrobić formę do lata? Wejdź: http://potreningu.pl/plany 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 262 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 17723
Kupna kiełbasa to syf, ja sam robie swoją kiełbase i wiem co jem. Wieprzowina plus wołowina, ewentualnie dziczyzna, do tego troche czosnku i przypraw. 0 tłuszczu pomijając to co było w mięsie. Taka kiełbasa to świetne źródło białka, jak sie ją dobrze wysuszy to można brać na wypady rowerowe do pojemnika.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

wkladki do butow podwyzszajace

Następny temat

endomatrium dyshormonoticum in stadio proliferationis

WHEY premium