SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[MaxWhite] mięso mielone nadziewane serem fetą, papryką, sałatą.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4177

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 3053 Wiek 111 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12449
Przepis na mięso mielone nadziewane serem fetą, papryką, sałatą.

Potrzebujemy;


- mięso mielone ok. 250-300g

- szklanka bułki tartej

- jedno jajko

- ser feta ok. 50g

- 1/4 papryki w occie jabłkowym

- kilka listków sałaty

- łyżkę pieprzu

- łyżkę bazylii

- łyżkę ziół prowansalskich

- pół łyżki kminku

Przygotowanie mięsa;


Mięso mielone wkładamy do dowolnego głębokiego naczynia, dodając jedno jajko, szklankę bułki tartej, zioła prowansalskie, bazylię, pieprz, kminek. Następnie wszystko razem dokładnie wygniatamy do uzyskania jednolitej masy i dzielimy na cztery kulki. Po uformowanie kulek rozgniatamy je na 4 placki identycznej wielkości, nie za grube, nie za chude, lecz w miarę możliwości okrągłe.

Przygotowanie farszu;


Ser feta rozdrabniamy, paprykę drobno szatkujemy, a sałatę rwiemy na drobne kawałki.

Faszerowanie, zamykanie, smażenie;

Mięso mielone kładziemy na twardym, płaskim podłożu wciskając lekko w środkową część ser feta, następnie paprykę i na końcu sałatę. Następnie kładziemy górną część mięsa i zamykamy dociskając palcami boki, ten etap jest b.ważny jeśli chcemy uniknąć rozwarstwienia się mięsa pod wpływem wysokiej temperatury. Po dokładnym uszczelnieniu boków mięsa, ugniatamy w dłoni eliminując tym samym wolne pęcherzyki powietrza powodujące w późniejszym etapie niedopiekanie się mięsa. Tak przygotowane mięso rozgniatamy maksymalnie jak to jest możliwe by nie wyszedł na zewnątrz farsz. Smażymy na głębokim oleju, lub na małej ilości, a następnie wrzucamy do piekarnika w temperaturze 200C* na 15-20 minut.

Jest to smaczna odskocznia od innych potraw, a jej czas przygotowania to Tylko maksimum 20minut !

Białko; ok 34g

Tłuszcze; ok 40g

Węglowodany; ok 10g

Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.

Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.

Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 3053 Wiek 111 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12449























Zmieniony przez - MaxWhite w dniu 2013-03-24 14:13:38

Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.

Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.

Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1787
Zobaczymy jutro jak mi wyjdzie w piekarniku. Gdyż ze względu na redukcje nie chce tego smażyć.

Zmieniony przez - Arkaida w dniu 2013-03-24 19:15:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9856 Napisanych postów 5581 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18235
smakowicie wyglada
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1787
Zamiast chamskiej bulki tartej dalem pol szklanki otrębów. No i pieklem tylko w piekarniku, wyszlo bardzo dobre. Polecam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 176 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4549
Chamska bulka tarta.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 575 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6625
Ciekawy przepis, trzeba wypróbować.
Chamska bułka tarta , haha.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Banany z piekarnika, bardzo smaczny i zdrowy deser

Następny temat

Kurczak Tandoori.

WHEY premium