SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Słodzik czy cukier trzcinowy nierafinowany?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4829

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
Witam.Co będzie lepsze/zdrowsze do posłodzenia dania cukier trzcinowy nierafinowany czy słodzik?W Tesco był dwa słodziki na bazie aspartamu o taki aspartamu i na bazie cyklaminianu i sacharynianu o taki cyklaminianu cukier trzcinowy nierafinowany trzcinowy.

Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-03-25 16:52:24

Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-03-25 16:52:57
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Jeśli uznamy, że cukier stołowy w skali niepożądaności w diecie ma wynik 10/10, to cukier nierafinowany będzie mieć 9,5/10. Wielkiej różnicy nie ma.

Słodziki są dosć neutralne, ale warto ograniczyć się na wszelki wypadek do minimum jeśli chodzi o spożycie. Cyklaminian czy aspartam - nie ma różnicy./
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 165
najlepiej nie słodzić wcale, coś słyszałem że słodziki oszukują mózg i wtedy ma się ochotę na cukier
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Jak juz kupujesz to stevie. Jednak nie jest ona najlepsza do gotowanych/pieczonych posiłków. Raczej tylko na zimno.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
no ale chyba różnica przede wszystkim jest w kaloryczności cukry trzcinowego a słodzika?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Tak samo aspartam do przetwarzanych termicznie produktów nie jest dobry, w temp. 120C rozkłada się do toksycznych związków.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
skoro nie jadasz cukru na co dzien to jesli raz poslodzisz nic Ci nie bedzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
zostanę przy słodziku
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

LOW CARB & kreatyna = masa mięśniowa

Następny temat

białko-potrzebne do treningu kalsiteniki

WHEY premium