Składniki na 1 porcję (ja miałam na dwa dni ):
Mintaj 250g
Ryż 100g
Groszek 200g
1 kostka rosołowa (obowiązkowo)
sól, pieprz wedle uznania
(opcjonalnie ser żółty, dowolna ilość, ja nie dałam, nie wliczam w BTW)
Przygotowanie:
1.Gotujemy ryż 10 min
2.Dorzucamy cały groszek do garnka z gotującym się ryżem
3.Kostkę rosołową rozpuszczamy w 50 ml wrzątku i dolewamy do garnka
4.Surowego mintaja kroimy w paseczki 1x3 cm
5.Rybę wrzucamy do garnka i lekko mieszamy
6.Pod przykryciem, na małym ogniu gotujemy 5 min
7.Doprawiamy solą, pieprzem (dałam też maggi, bo lubię lubczyk) i gotowe
BTW na porcję:
Kcal - 715kcal
Białko – 55g
Węgle – 105g
Tłuszcz - 3g