SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[MaxWhite] kurczak chili con carne

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4834

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 3053 Wiek 111 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12449
Przepis na kurczaka chili con carne

Potrzebujemy;


- 200g piersi z kurczaka

- przyprawa chili con carne

- jedna papryka chili

- jeden pomidorek koktajlowy

- dwie łyżki jogurtu naturalnego

- łyżka chili w proszku

- ok. 8 plasterków mozzarelli

- wykałaczki

Sposób przygotowaniu farszu;


Kroimy w drobną kostkę papryczkę chili oraz pomidorka koktajlowego następnie dodajemy chili w proszku i mieszając zalewamy jogurtem.




Sposób przygotowania mięsa;


Dwa kawałki piersi po 100g przekrawamy wzdłuż dzieląc na dwie płachty, połączone jedynie z jednej strony i dodajemy 1/3 opakowania przyprawy. Następnie kładziemy mozzarellę i wcześniej przygotowany farsz. Zakrywamy drugą płachtą i "zszywamy" wykałaczkami.


Pieczemy 25minut w 220*C na grzałce górnej i dolnej.



Gotowe !



Przepis naprawdę godny uwagi, wbrew pozorom duża ilość papryki nie jest praktycznie odczuwalna, a smak bardzo zbliżony do grillowanych Lays'ów - lekko słonawy ale też ostry. Polecam !

Białko; ok 44g

Tłuszcze; ok 2g

Węglowodany; ok 1g

Kalorie; ok 212




Zamieszczone zdjęcia oraz przepis kulinarny są mojego autorstwa i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie wpisów bez mojej zgody jest naruszeniem art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wskazanie autora lub podlinkowanie nie zwalnia kopiującego opis przepisu w całości od odpowiedzialności, co wynika z art.29 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Szanuj moje prawa.


Zmieniony przez - MaxWhite w dniu 2013-04-05 19:50:03

Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.

Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.

Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 2328 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 41517
Co prawda nie jest to chili con carne, ale wygląda bardzo apetycznie i pewnie niedługo wleci na stół

chodzi o to zeby byc ogromnym jak zwierz!chudzi moga isc na ryby!
wchodzisz na silke zakladasz na sztange 200 i cala silownia sika w majty i kazdy chce byc taki dzik jak ty!

Chcesz wyglądać jak kurczak- jedz kurczaka
Chcesz wyglądać jak byk- jedz wołowine
Chcesz wyglądać jak koń- jedz wołowinę z tesco

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 3053 Wiek 111 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12449
Przyprawa owszem, reszta nie

Nie dodałem fasoli, kukurydzy, cebuli i wielu innych składników.


Zmieniony przez - MaxWhite w dniu 2013-04-05 20:09:51

Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.

Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.

Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Wygląda super, sproobuję niebawem. Tłuszczy jhednak jest tam na bank więcej niż 2g (mozzarella).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 3053 Wiek 111 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12449
faktycznie, nie liczyłem mozzarelli dzięki za uwagę

Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.

Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.

Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 57 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1550
Przepis spoko, na bank kiedyś mi sie przyda;p z tymi wykałaczkami jak jeż wygląda xD

Masz jedno życie.. Nie zmarnuj tego!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 63 Napisanych postów 4464 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84798
Gut szit, trzeba bedzie podkrecic. Wrzuce foto niebawem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 63 Napisanych postów 4464 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84798
Ok, zrobilem to ale chuyowo wyszlo W smaku dobre, ale prezencja nienajlepsza i foto nie daje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 427 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15789
Mi troche ser się za bardzo rozpuścił i użyłem papryke pepperoni zamiast chili ale i tak świetne!

Pomogłem? Nie chce SOGa pomóż im

www.dkms.pl/index.php?id=314 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 550 Napisanych postów 7987 Wiek 47 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 99207
Gorace podziekowania dla autora przepisu. Czekalem cierpliwie do weekendu by na spokojnie wyprobowac. Wyprobowalem i jestem zachwycony. Ze swojej strony do srodka dolozylem pomidory suszone w oliwie - pycha. Przepis, smak, prostota i szybkosc przygotowania - REWELACJA. Jeszcze raz serdecznie dziekuje za pomysl.

Foto potwierdzenie mojego wykonu:


Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/_DT_Xzaar._Triathlon,_cel_Double_IronMan_2017_-t1018057-s340.html

Cele 2016:

1. Sieraków Triathlon dystans 1/4 IM - http://triathlonsierakow.pl - 28.05.2016 - 02:34:12
2. Challenge Venice dystans IM - http://www.challenge-family.com/challenge-venice/ - 05.06.2016 11:47:48
3. Challenge Poznań ME dystans IM - http://challenge-poznan.pl - 24.07.2016 11:35:22
4. Ironman 70.3 Gdynia - http://ironmangdynia.pl/pl/ - 07.08.2016

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[MaxWhite] pierś z kurczaka w sosie śmietankowo-ziołowo-słodkim

Następny temat

Kostki białkowo-czekalodowe. Szybki łatwy przepis.

WHEY premium