SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

L-karnityna zwiększa ryzyko miażdżycy u ludzi jedzących czerwone mięso

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 1917

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Do wtorku nie będę maił dostępu do serwisu. Potem zobaczę: czy jest full text w serwisie, z którego korzystam.

Wychodzi nie 3, ale 3.5% różnicy w poziomie spalania tłuszczu. Jeżeli dziennie spalisz o 3.5% tłuszczu więcej, to w pewnej perspektywie czasowej przełoży się to na realną wycinkę. No i ciekawy jest ten efekt antykataboliczny.

Ale generalnie, jeżeli czytujesz moje artykuły, to pewnie wiesz, że nie lubię dyskusji nad pojedynczymi badaniami, tylko staram się przeprowadzać analizę wszystkich prac wykonanych w danym zakresie, co pozwala na całościową ocenę tematu.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Tutaj np. analizuję badania dotyczące glukozaminy i wyjaśniam - w jaki sposób dyskusje nad pojedynczymi pracami prowadzą na manowce:

https://www.sfd.pl/GLUKOZAMINA_i_jej_nowoodkryte_właściwości-t935155.html

Analizuję też tam badania wskazujące na zupełnie nieznane dotąd właściwości glukozaminy - wpływ na redukcję tłuszczu i budowę masy.

S. Ambroziak

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozkład składników odżywczych

Następny temat

Dieta dla ektomorfika

WHEY premium