Wystarczy wlać litr mleka do garczka dodac opakowanie twarogu. I na malutkim ogniu delikatnie podgrzewać. (nie dopuscic do wrzenia) Wtedy pięknie oddzieli síe nam kazeina od serwatki. Poczym gdy mleko zmieni si w serwatke bedzie miało jednolity żółtawy kolor, a cząsteczki kazeiny opadną na dno wtedy całośc przecedzamy. Tak bo oddzielic białko od serwatki. I w ten sposob mamy ok 65 gram czystego białka (40 z twarogu, oraz 24 g z mleka) a w płynnej serwatce zostaje nam cała laktoza z mleka... Oraz ok 6g białek serwatkowych. Jak ktoś lubi to moze wypic.,
Czasami do mikstury dodaj 2-3 jajka. Wtedy całośc sie pieknie zsiada. Mozna dodac też szczypte soli. Wtedy powstanie pyszny serek który mozna kroic na kanapki nawet. Bo po ostygnięciu robi sie twardszy.
zrobiłem usykałem 160 gram czystej masy po odcedzeniu czyli 160gram = 65 gram czystego białka ! :D
tutaj dodaj gotowe zdjęcie opisywanego produktu , który wyszedł :D
( można sobie uformować według własnej woli )