SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy w każdym posiłku w diecie na masę musiy być tyle samo Białka i Wegłowodanów itp.

temat działu:

Robert Burneika - Hardcorowy Koksu

słowa kluczowe: , , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3616

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 53
Chodzi mi o to czy w np.
Posiłku 1,2,3,4,5,6,7 musi być tyle białka , Węglowodanów i tłuszczy

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie musi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 53
OK dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 9318 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 26947
Tak jak Skeba napisal.
Ale rzucilo mi sie w oczy ze w tej Twojej rozpisce jest bardzo malo tluszczy. Jesli robisz mase to musisz dac duzo wiecej tluszczy. Zeby bylo wiecej kalorii. Tylko zdrowych tluszczy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 116 Napisanych postów 758 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18395
Oczywiście, że nie musi być tyle samo białka, węglowodanów i tłuszczów we wszystkich posiłkach.
Tego tłuszczu jednak masz o wiele za mało - powinieneś więcej używać takich rzeczy jak olej lniany wysokolinolenowy oraz w mniejszym stopniu także oliwa z pierwszego tłoczenia. Do tego dodaj orzechy włoskie, laskowe, orzechy nerkowca, migdały.
Jak już jesz ser biały, to zamiast chudego wybieraj półtłusty.
Tłuszcz jest potrzebny do budowy mięśni.
Dodatkowo jedz każdego dnia minimum 3 - 4 całe jajka - czy to w postaci na miękko, czy też na twardo, czy też smażone (jajecznica) lub sadzone.

Najlepsze źródła białka to: mięso, jaja, ryby oraz w mniejszym stopniu nabiał.
Najlepsze źródła węglowodanów: kasza gryczana, kasza jaglana, kasza jęczmienna, ryż brązowy, ryż dziki, makaron pełnoziarnisty (razowy), makaron orkiszowy, ziemniaki (ale trzeba umieć ugotować - należy wrzucać je do garnka z wodą będącego na kuchni dopiero jak woda wrze), płatki owsiane górskie (jedzone po ugotowaniu koniecznie albo na mleku albo z kefirem), chleb pszenny lub żytni typu graham albo chleb razowy (musi to być prawdziwe pieczywo pełnoziarniste, a nie barwione słodem jęczmiennym), chleb orkiszowy, ryż biały jest mniej polecany, bo ma wysokie IG i z tego względu rozgotowany ryż biały nadaje się niemal wyłącznie do jedzenia po treningu.
Źródła tłuszczów już wymieniłem - jaja, ryby, nabiał, mięso, dobry olej lniany, dobra oliwa, pestki dyni, wszelkie orzechy.

Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2013-04-23 18:18:19
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Muscle test + kreatyna CM3

Następny temat

Cholesterol – lekarstwa, które podtrzymują chorobę

WHEY premium