SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta low carb do oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 873

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68
Witam zaczne od tego, że jest to moja pierwsza redukcja i ułożylem sobie diete low carb i proszę o ocene. Wczesniej stosowałem low carb ale ułożone pod kolegę mniejszych rozmiarów i nie dawała prawie żadnych efektów, wydaje mi się że dlatego że miałem zwolniony metabolizm. Moje wymiary to 93kg i 182cm wzrostu. Dzienne zapotrzebowanie wyliczyłem na 3160 kal. Biegam okolo 60-70min 5*w tygodniu + jeśli czas pozwoli to 1h basen w dni redukcyjne (wolne od biegania). Na silownie nie chodze. Moim celem jest jak najszybsza redukcja. W diecie mam dużo tłuszczy poniewaz wedlug jakiegos poradnika jak układać low carb wyszło mi ze powinienem spożywac 250g tłuszczy co wydaje mi sie masakrycznie duzo. Dlatego wrzucilem majonez, ktory jednak chetnie bym usunal jesli mozna. Dodam, że ciecie kalorii nie stanowi problemu. Wczesniejsza dieta dawała mi okolo 1800 kal i było ok. Planuje również jadac do 2,3,4,5 posilku warzywa typu brokuły, ogórek i pomidor. Ogólnie wydaje mi sie, że mam kiepska przemiane materii jeśli to coś zmienia w układaniu diety.

I jeszcze jedno pytanie czy w posilkach, gdzie mam kurczaka+oliwe można go poprostu usmażyc w oliwie na patelni?? I czy można dodawac przyprawy typu sól, gyros??




Zmieniony przez - thalion88 w dniu 2013-04-24 01:09:04

Zmieniony przez - thalion88 w dniu 2013-04-24 01:10:45
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Skoro celujesz w LC to po co używasz skrajnei chudego mięsa? Wrzuc karkówkę, łososia, udka z kurczaka... Poza tym masz za dużo oliwy. To jest tłuszcz stosowany jako dodatek a nie baza posiłków.

W diecie brakuej potasu, witaminy C, D, A, E, magnezu, długołańcuchowych kwasó omega 3. Poza tym jak nie trenbujesz siłowo to trochę za dużo jest białka. Zamiast jednak istotnie zmniejszać jego ilośc proponuję wprowadzić trenig z oibciązeniem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68
Moge zaczac trening silowy poniewaz mam dostep do silowni. Przy mojej wadze i dziennym zapotrzebowaniu kalori ile powinienem ustawic tluszczy??

Ogólnie myślalem żeby jesc calego kurczaka poniewaz wychodzi to duzo taniej i gotowac go jako rosół(udka) a piers smazyc na patelni. Losos, karkówka raczej odpadaja z tego wzgledu ze posilki przygotowuje sobie sam i to by wyszlo za duzo $ i za duzo czasu a raczej brak umiejetnosci przygotowania tego.

Zmienilem to na cos takiego. Czekam na różne uwagi co zmienic i jak.
Według jakiegos poradnika jak ułożyc low carb wyszło mi 250g tłuszczy dlatego było ich tak duzo. Czy ktos może mi wytłumaczyć ile tych tłuszczy powinno sie dobrać?




Zmieniony przez - thalion88 w dniu 2013-04-24 10:58:55
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja przez duże R.

Następny temat

inna forma IF

WHEY premium