Jak to jest?
...
Napisał(a)
Witam, chciałbym by ktoś mi wytłumaczył, czemu wszędzie poleca się oliwę z oliwek, zamiast zwykłego oleju rzepakowego? Jest on dużo tańszy, skład mają bardzo podobny, a dodatkowo olej ponoć zawiera kwasy omega 3 i 6, w które oliwa jest bardzo uboga.
Jak to jest?
Jak to jest?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Gdyż oliwa jest zdecydowanie lepiej rozreklamowana,.Ja osobiście preferuję olej rzepakowy, oczywiście tłoczony na zimno, który według mnie jest lepszy od oliwy z oliwek i lepiej smakuje.
...
Napisał(a)
Nierafinowany, tłoczony na zimno olej rzepakowy jest alternatywą dla oliwy, jednak, moim zdaniem, oliwę łatwiej dostać niż dobry jakościowo olej rzepakowy. Cenowo wypadają podobnie.
...
Napisał(a)
dobrej jakości oliwa z oliwek jest opcją lepszą niż olej rzepakowy ze wzgledu na obecność bioaktywnych związków takich jak oleuropeina, oleokantal, skwalen, beta-sitosterol czy tyrozol.
niestety o dobrej jakości oliwę wcale nie tak łatwo,. przynajmniej jeśli kierujemy się ceną
niestety o dobrej jakości oliwę wcale nie tak łatwo,. przynajmniej jeśli kierujemy się ceną
...
Napisał(a)
dobrej jakości oliwa z oliwek jest opcją lepszą niż olej rzepakowy ze wzgledu na obecność bioaktywnych związków takich jak oleuropeina, oleokantal, skwalen, beta-sitosterol czy tyrozol.
niestety o dobrej jakości oliwę wcale nie tak łatwo,. przynajmniej jeśli kierujemy się ceną
ale dobry olej rzepakowy - też może być jak najbardziej. Zaletą rzepakowego jest dobry stosunek o3 do o6 (niewspółmiernie lepszy niż w oliwie). Z drugiej strony jak ktoś chce na rzepaku smażyć, to wyższa zawartość o3 jest pewnym problemem.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2013-05-09 21:21:16
niestety o dobrej jakości oliwę wcale nie tak łatwo,. przynajmniej jeśli kierujemy się ceną
ale dobry olej rzepakowy - też może być jak najbardziej. Zaletą rzepakowego jest dobry stosunek o3 do o6 (niewspółmiernie lepszy niż w oliwie). Z drugiej strony jak ktoś chce na rzepaku smażyć, to wyższa zawartość o3 jest pewnym problemem.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2013-05-09 21:21:16
...
Napisał(a)
Cóż, w takim razie chyba pozostanę przy oliwie z oliwek i kwasy omega będę suplementował w postaci tranu :)
Poprzedni temat
Dieta- redukcja (zrzucenie tluszczu)
Następny temat
Walka z tłuszczem i własnymi słabościami
Polecane artykuły