Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
zalezy pewnie od wina, nie znam się na tym.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
"Stosunek heksoz: glukozy i fruktozy w winach gronowych wykazuje znaczne wahania w zależności od masy drożdży winiarskich, odmiany winogron oraz stopnia ich dojrzałości. Jak podaje A. Lempka w skład ekstraktu wina wchodzą także cukry redukujące nie ulegające fermentacji. Są to przede wszystkim pentozy występujące w ilościach 0,2-1,9g/litr. Wśród pentoz przeważa arabinoza. W znacznie mniejszych ilościach wykryto ramnozę oraz ksylozę. Stwierdzono również obecność nieznanych ilości pentozanów, gum, i związków pektynowych oraz dekstryn"
źródło: http://www.nutrivitality.pl/wino/495-skad-chemiczny-wina.html
źródło: http://www.nutrivitality.pl/wino/495-skad-chemiczny-wina.html
Rośnie klata, rosną bary - nie poznaje mnie już stary.
Zamiast narzekać zrób coś i zacznij świat swój zmieniać.
Polecane artykuły