SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Źródła węgli prostych

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 764

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51562 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam. Dowiedziałem się ostatnio, że węglowodany zawarte w makaronie, są węglowodanami prostymi ( których należy unikać). To prawda? Czy jeżeli chodzi o węglowodany, to naprawdę nie ma różnicy pomiędzy makaronem a cukierkami? :P
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Makaron to źródło węglowodanów złożonych.

Różnica pomiędzy nimi, a cukrem rafinowanym jest jednak znaczna. Podobnie, jak nie sposób porównywać owoców do cukierków, pomimo iż w obu znajdują się cukry proste.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 290 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 7197
Makaron to maka, czyli skrobia.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Skrobia 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 490 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8294
zależy od makaronu. jasny makaron jest przeważnie z pszenicy i takie unikaj. Wybierz makaron razowy, pełnoziarnisty, ciemny, z maki żytniej. Czytaj etykiety i w ogóle unikaj syfu z jakimiś dodatkami typu skrobia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
zależy od makaronu. jasny makaron jest przeważnie z pszenicy i takie unikaj. Wybierz makaron razowy, pełnoziarnisty, ciemny, z maki żytniej. Czytaj etykiety i w ogóle unikaj syfu z jakimiś dodatkami typu skrobia.

Jeśli by unikać skrobii, to musielibyśmy zaprzestać jedzenia wszystkich zbóż, ziemniaków, czy chociażby ryżu, w który zawartośc skrobii to 70%

Faktycznie produkty pszenne warto ograniczyć, jednak to wciąż źródło węglowodanów złożonych

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dziwna waga łazienkowa;/

Następny temat

dieta

WHEY premium