SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurczak

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1371

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 72 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 880
Nie wiem czy w dobrym dziale pisze, jezeli w zlym to prosze o przeniesienie.

Czytalem juz duzo przepisow w dziale Kuchnia ale nie znalazlem odpowiedzi. Chodzi mi o to czy mozna w jakis sposob smazyc kurczaka i zeby bylo to zdrowe? zebym mogl caly czas jesc smazonego kurczaka?? gdyz uwielbiam to mieso w postaci usmazonej a nie gotowanej itd. Jestem na diecie Low Carb na powiedzmy rekompozycji i czy da sie kuraka smazyc dzien w dzien oczywiscie naprzemiennie z indykiem, karkowka itd zeby bylo zdrowo?? odpada pieczenie i grilowanie gdyz nie mam elektrycznego grila.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
polecam olej beztłuszczowy PAM lub Berkley&Jensen. Poza tym do smażenia idealnie nadaje sie olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Mozesz sobie na tych ostatnich przesmażać na niewielkiej ilosci. A jesli masz teflonową patelnie, to zadnego tluszczu nawet nie musisz dodawać

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 72 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 880
kurde czytam o tych produktach smazonych ze to trujace itd itd. i juz sie gubie czy jest sposob na to aby moc jesc caly czas smazonego kurczaka, mowisz ze na oleju beztluszczowym pam hm.... mozna na nim caly czas smazyc ? mam petelnie teflonowa ale nie wiem czy podroba czy nie ale przypala sie na niej i smierdzi czyms jak sie smazy mieso na samym teflonie, kiedy robilem tak ze mieso zawijalem w sreberku i na patelke iale nie wiem czy to dobry pomysl ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
na beztłuszczowych mozesz, a na tych pozostalych rowniez. smażenie nie jest najszczęsliwszą formą obróbki i powinno byc urozmaiceniem, a nie stałym elementem. Kup dobry teflon i bedziesz mial problem z głowy\

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
na beztłuszczowych mozesz, a na tych pozostalych rowniez. smażenie nie jest najszczęsliwszą formą obróbki i powinno byc urozmaiceniem, a nie stałym elementem. Kup dobry teflon i bedziesz mial problem z głowy\

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 72 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 880
chyba ze za ta cene gril elektryczny sie kupi i moze bedzie to lepsza opcja?? jak mozesz to odpowiedz mi jeszcze na to pytanie -Czy jak owine kurczaka folia aluminiowa wrzuce na patelke usmaze bedzei to zdrowo przyzadzony posilek, czy lepszy bedzie gotowany, grilowany itd. (kurczaka przyprawiam, zawijam w sreberko, smaze )
??????????????
Teraz zauwazylem ze odpowiedziales ze na beztluszczowych moge i na tych pozsotalych tez do czego odnosi sie ta wypowiedz ?

Zmieniony przez - Phoenix w dniu 2013-06-04 14:51:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
nie ma sensu nic owijac, jakies folie i pergaminy to zbędna opcja. Mozesz na teflonie, na beztluszczowych lub na olejach przeznaczonych do smażenia, mimo że nie polecam smażyć cały czas. Mozesz piec, grillowac, gotować, etc

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 72 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 880
owijalem dlatego ze ta woda i tlusz ktory wyciekal z kurczaka zostawal w sreberku i na koniec smazenia go wylewalem, a tak jak smazylem na samym teflonie to sie przypalalo, a w sreberku sie tak jakby dusilo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
dusić mozesz bez folii. Kladziesz mięso na patelni, podlewasz wodą i przykrywasz. Poza tym nie bazuj jedynie na kurczaku, jedz WSZYSTKIE mięsa i ryby

Stop wishing start doing

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta oraz Trening do sprawdzenia

Następny temat

Kasza gryczana

WHEY premium