Szacuny
1
Napisanych postów
82
Wiek
33 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2353
Witam!
Jestem na redukcji i mam pytanie.
Co zrobić, gdy pewnego dnia najdzie mnie ochota na obżarstwo?
Dzisiaj już się nie mogłem powstrzymać i trochę zawaliłem sprawę. Byłem na lodach ze znajomymi i normalnie od około 4 tygodni nie tknąłem żadnego źródła rafinowanego cukru, a dzisiaj coś mnie naszło i obżarłem się lodami na maksa. Nawet nie chcę mi się liczyć ile węgli przekroczyłem, ale po tym wszystkim zrobiłem 1 h 30 min intensywnych aerobów i tutaj mam problem.
Czy po takim treningu mogę już dzisiaj w ogóle nie jeść węgli, czy pomimo tego, że wcześniej przekroczyłem limit pewnie ponad 2 razy lub lepiej, zjeść posiłek z węgli i białka?
A way to the top is vastly long ang hard, but it`s worth the sacrifice.
Szacuny
1
Napisanych postów
82
Wiek
33 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2353
A jeszcze taka mała dygresja. Zawsze mam problem z tym, że w dni nie treningowe mam większą ochotę zjeść więcej (ogólnie mam większy apetyt), niż w dni treningowe. Ktoś wie co na to poradzić?
A way to the top is vastly long ang hard, but it`s worth the sacrifice.
Szacuny
1419
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
Warzywa można podawać na wiele sposóbów, niek tnie każe Ci ich jeść w formie nieprzetwrzonej w warunkach domowych. Sałatka, warzywa grillowane, gotowane na parze, smoothie - to interesujące opcje dla warzywnych niejadków
Szacuny
1
Napisanych postów
82
Wiek
33 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2353
Na pewno coś pokombinuje, żeby mi spasowało :) Ostatnio robiłem badania i okazało się, że mam trochę za niski poziom potasu (3,4 mmol/l przy normie 3,5-5,5). Lekarz zalecił mi brać Aspargin 1 tabletkę na dobę. Od tamtego czasu w swoim dzienniczku, w którym liczę wartości kcal, B, W, T , dodałem specjalną tabelkę "POTAS" :) Staram się codziennie utrzymywać poziom 4500 mg potasu. Lekarz zalecił również jeść dużo pomidorów, a ja niestety w formie nie przetworzonej nie jestem w stanie przełknąć pomidora. Teraz do rzeczy. Zacząłem robić codziennie sos pomidorowy ze świeżych pomidorów do obiadu, ale nie wiem jak długo mogę to wszystko gotować, żeby pomidory nie straciły na swojej wartości. Z tego co wyczytałem to potas "niszczy się" przy około 60 stopniach...
A way to the top is vastly long ang hard, but it`s worth the sacrifice.