SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta i stosowanie Białka i gainer

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 945

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 43
Witam
Mam pytanie odnośnie diety mianowicie kiedy brac owe białko i ew gainer?przy ktorym posiłku? Czy widać jakieś braki w owej diecie?
1
Twoje Menu
od 2013-06-28 do 2013-07-07
28-06-2013, piątek
29-06-2013, sobota
08:00 - śniadanie
Cebula (30 g)
Chleb żytni razowy (70 g)
Pomidor (125 g)
Oliwa z oliwek (7 g)
Jajo kurze całe (3 szt.)
Składniki dodatkowe: curry kurkuma pieprz odrobina
szczypiorku Cebulę drobno pokroić, posypać kurkumą i
lekko podsmażyć. Jaja wbić do miseczki, przyprawić
curry, a następnie przelać na rozgrzaną, posmarowaną
minimalną ilością oliwy z oliwek patelnię. Mieszać aż
do uzyskania pożądanej konsystencji. Pomidora pokroić w
cząstki i ozdobić nim talerz. Całość posypać odrobiną
szczypiorku.
11:00 - II śniadanie
Ryż Parboiled Sonko (35 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (170 g)
Wiórki kokosowe (7 g)
Banan (105 g)
Ryż ugotować do uzyskania pożądanej miękkości. Serek
ziarnisty zmieszać z pokrojonym bananem, wiórkami i dodać
do ryżu. Całość wymieszać.
14:30 - obiad
Pstrąg tęczowy świeży (130 g)
Masło extra (3 g)
Ryż Parboiled Sonko (50 g)
Papryka zielona (55 g)
Oliwa z oliwek (3 g)
składniki dodatkowe: czosnek pietruszka - liście pieprz
cytrynowy sok z cytryny Filety umyć, a następnie
osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć czosnkiem,
posypać pieprzem oraz natką z pietruszki. Rybę włożyć
do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą z oliwek.
Piec w temp. 180 stopni przez około 25 minut. Po
upieczeniu, po wyłożeniu na talerz położyć na filecie
odrobinę masła. Ryż ugotować na sypko. Paprykę
pokroić w paski i udekorować nią talerz.
17:30 - podwieczorek
Ryż Parboiled Sonko (35 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (170 g)
Wiórki kokosowe (7 g)
Banan (105 g)
Ryż ugotować do uzyskania pożądanej miękkości. Serek
ziarnisty zmieszać z pokrojonym bananem, wiórkami i dodać
do ryżu. Całość wymieszać.
20:30 - kolacja
Tuńczyk w wodzie (145 g)
Cebula (50 g)
Papryka czerwona (130 g)
Kukurydza konserwowa (100 g)
Oliwa z oliwek (17 g)
Składniki dodatkowe: pieprz. Paprykę pokroić, dodać
cząstki tuńczyka, pokrojoną drobno cebulę, kukurydzę
oraz oliwę. Zamieszać i przyprawić pieprzem.
30-06-2013, niedziela
08:00 - śniadanie
Awokado (85 g)
Oliwa z oliwek (7 g)
Chleb żytni razowy (100 g)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (100 g)
Składniki dodatkowe łyżka świeżo wyciśniętego soku z
limonki (ewentualnie cytryny) Owoc awokado obieramy ze
skóry i kroimy wzdłuż na dwie połówki. Usuwamy ze
środka dużą pestkę Dwie połówki awokado wrzucamy do
plastikowej miseczki, dodajemy sok z limonki, oliwę
Następnie dodaję szczyptę soli, dość dużo grubo
zmielonego czarnego pieprzu i rozgniatam całość widelcem
aż do uzyskania jednolitej masy zawierającej jedynie małe
cząstki awokado. Dodajemy pokrojoną drobno, grillowaną
lub gotowaną na parze pierś z kurczaka. Zamiast mięsa
uzyć mozna chudej szynki drobiowej.
11:00 - II śniadanie
Makaron Razowy (55 g)
Orzechy włoskie (30 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (155 g)
Składniki dodatkowe: cynamon Wszystkie składniki
zmieszać ze sobą.
2
14:30 - obiad
Cukinia (285 g)
Cebula (35 g)
Koncentrat pomidorowy 30% (20 g)
Papryka zielona (85 g)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (100 g)
Makaron Razowy (50 g)
Oliwa z oliwek (17 g)
Składniki dodatkowe: - papryka, pieprz, sól i przyprawa do
kuchni włoskiej - bazylia lub pietruszka nać - czosnek.
Cukinię pozbawić części niejadalnych ( nie obierać ze
skóry) i pokroić na podłużne, paski (tak aby
przypominało makaron spaghetti). tak przygotowaną cukinię
włożyć do wrzątku i gotować przez około minutę.Przed
podaniem zmieszać z makaronem ugotowany zgodnie z opisem na
opakowaniu i zmieszać z oliwą z oliwek. Podsmażyć na
niewielkiej ilości oliwy posiekaną cebulę i zmielony
filet z kurczaka (zmielić samemu lub poprosić w sklepie),
dodać trochę wody, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony
ząbek czosnku oraz przyprawy (papryka, pieprz, sól i
przyprawa do kuchni włoskiej). Po 10-15 minut duszenia sos
jest gotowy do polania spaghetti. Danie udekorować listkami
bazylii lub pietruszki i pokrojoną zieloną papryką.
17:30 - podwieczorek
Makaron Razowy (55 g)
Orzechy włoskie (30 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (155 g)
Składniki dodatkowe: cynamon Wszystkie składniki
zmieszać ze sobą.
20:30 - kolacja
Ogórek (180 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (295 g)
Chleb żytni razowy (60 g)
Masło extra (7 g)
Składniki dodatkowe: - pieprz/sól wg uznania - koperek
Ogórka i koperek umyć, pokroić, zmieszać z serkiem i
doprawić wg uznania.
01-07-2013, poniedziałek
08:00 - śniadanie
Ryż Parboiled Sonko (60 g)
Mandarynki (95 g)
Ser twarogowy półtłusty (175 g)
Jogurt naturalny 2% (35 g)
Składniki dodatkowe; opcjonalnie słodziki w płynie i
cynamon Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu,
przed podaniem skropić olejem lnianym. Twaróg z dodatkiem
jogurtu (i opcjonalnie słodzikiem) rozgnieść widelcem
lub zmiksować. Położyć na ugotowany ryż, przyprawić
szczyptą cynamonu, dodać obraną i pokrojoną mandarynkę.
11:00 - II śniadanie
Ryż Parboiled Sonko (40 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (195 g)
Wiórki kokosowe (8 g)
Banan (120 g)
Ryż ugotować do uzyskania pożądanej miękkości. Serek
ziarnisty zmieszać z pokrojonym bananem, wiórkami i dodać
do ryżu. Całość wymieszać.
14:30 - obiad
Wołowina, udziec (120 g)
Ryż Parboiled Sonko (40 g)
Pieczarka uprawna, świeża (50 g)
Koncentrat pomidorowy 30% (20 g)
Marchew (120 g)
Cebula (25 g)
Jabłko (95 g)
Oliwa z oliwek (14 g)
Pomidor (75 g)
Papryka czerwona (40 g)
Składniki dodatkowe: czosnek, pieprz, sól. Mięso pokroić
w kostkę, a następnie przyrumienić delikatnie na patelni
na oliwie z oliwek. Następnie umieścić wraz z pokrojoną
cebulą, papryką, pomidorem czosnkiem i pieczarkami w
naczyniu żaroodpornym. Wymieszać składniki z koncentratem
pomidorowym oraz odrobiną oliwy z oliwek. Piec do uzyskania
pożądanej miękkości. Ryż ugotować zgodnie z przepisem
z opakowania. Po podaniu polać oliwą. Przygotowanie
surówki: Marchew i jabłko zetrzeć na tarce. Składniki
dokładnie wymieszać.
17:30 - podwieczorek
Ryż Parboiled Sonko (40 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (195 g)
Wiórki kokosowe (8 g)
Banan (120 g)
Ryż ugotować do uzyskania pożądanej miękkości. Serek
ziarnisty zmieszać z pokrojonym bananem, wiórkami i dodać
do ryżu. Całość wymieszać.
20:30 - kolacja
Jogurt naturalny 2% (65 g)
Rzodkiewka (285 g)
Ser twarogowy półtłusty (325 g)
Składniki dodatkowe: pieprz szczypiorek. Serek
rozgnieść widelcem dodać jogurt naturalny, pokrojony
drobno szczypiorek. Całość wymieszać i przyprawić
pieprzem.
3
02-07-2013, wtorek
08:00 - śniadanie
Awokado (75 g)
Oliwa z oliwek (6 g)
Chleb żytni razowy (85 g)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (85 g)
Składniki dodatkowe łyżka świeżo wyciśniętego soku z
limonki (ewentualnie cytryny) Owoc awokado obieramy ze
skóry i kroimy wzdłuż na dwie połówki. Usuwamy ze
środka dużą pestkę Dwie połówki awokado wrzucamy do
plastikowej miseczki, dodajemy sok z limonki, oliwę
Następnie dodaję szczyptę soli, dość dużo grubo
zmielonego czarnego pieprzu i rozgniatam całość widelcem
aż do uzyskania jednolitej masy zawierającej jedynie małe
cząstki awokado. Dodajemy pokrojoną drobno, grillowaną
lub gotowaną na parze pierś z kurczaka. Zamiast mięsa
uzyć mozna chudej szynki drobiowej.
11:00 - II śniadanie
Makaron Razowy (45 g)
Migdały płatki (25 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (135 g)
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać
serek ziarnisty oraz migdały. Zamieszać. Opcjonalnie
można dodać szczyptę cynamonu.
14:30 - obiad
Mintaj świeży (160 g)
Papryka czerwona (65 g)
Papryka zielona (75 g)
Pomidorki koktajlowe (75 g)
Ryż Parboiled Sonko (55 g)
Oliwa z oliwek (10 g)
Składniki dodatkowe: - pieprz/sól wg uznania - curry - sok
z cytryny - por - 2 łodygi selera naciowego Rybę umyć,
skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Odstawić
na trochę do lodówki. Por opłukać, odciąć piętkę i
zielone liście, a resztę pokroić drobno. Seler oskrobać
i pokroić w kawałki. .Papryki umyć, wybrać gniazda
nasienne i pokroić w kosteczkę. Na posmarowanej oliwą
blasze ułożyć filety, jeden koło drugiego. Rozłożyć
na nich równomiernie warzywa i posypać solą i pieprzem.
Skropić oliwą i przykryć blachę folią aluminiową.
Wstawić danie na 20 - 25 minut do rozgrzanego do 190 stopni
piekarnika. Po ok 10 - 15 minutach zdjąć folię i piec
jeszcze około 10 minut. Ryż ugotować w lekko osolonej
wodzie. Pomidorki umyć i przekroić Podawać wszystkie
składniki razem.
17:30 - podwieczorek
Ryż Parboiled Sonko (35 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (170 g)
Wiórki kokosowe (7 g)
Banan (105 g)
Ryż ugotować do uzyskania pożądanej miękkości. Serek
ziarnisty zmieszać z pokrojonym bananem, wiórkami i dodać
do ryżu. Całość wymieszać.
20:30 - kolacja
Pomidor (155 g)
Oliwa z oliwek (16 g)
Ser mozarella (125 g)
Składniki dodatkowe: - bazylia (świeża lub suszona) -
pieprz - sól morska Mozarellę i pomidora pokroić,
posypać / udekorować bazylią. Polać oliwą.
03-07-2013, środa
08:00 - śniadanie
Papryka czerwona (90 g)
Oliwa z oliwek (14 g)
Jajo kurze całe (4 szt.)
Składniki dodatkowe: pieprz, sól, szczypiorek. Jaja
rozbić do miseczki, a następnie przelać na patelnię z
rozgrzaną oliwą z oliwek. Smażyć mieszając, aż do
uzyskania pożądanej konsystencji. Przyprawić pieprzem i
solą, posypać szczypiorkiem. Zjeść z pokrojoną w paski
papryką.
11:00 - II śniadanie
Migdały płatki (30 g)
Jabłko (200 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (215 g)
Migdały zmieszać z zerkiem Na deser: małe jabłko lub
nektarynka
14:30 - obiad
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (130 g)
Ryż Parboiled Sonko (65 g)
Brokuły (105 g)
Sałata (14 g)
Oliwa z oliwek (6 g)
Składniki dodatkowe: czosnek, suszony lubczyk, papryka
czerwona ostra, kurkuma, niewielka ilość koncentratu
pomidorowego lub keczupu, Pierś z kurczaka natrzeć
dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut,
następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody
przez około 25 minut. Mięso można również upiec w
piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut.
4
Majonez Lekki HELLMANNS (5 g)
Jogurt naturalny 2% (30 g)
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł
ugotować na parze lub w wodzie przez około 7-8 minut.
Jogurt naturalny połączyć z niewielką ilością majonezu
i dokładnie wymieszać. Dodać rozgnieciony czosnek i
trochę koncentratu pomidorowego lub keczupu. Przyprawić
solą i pieprzem do smaku. Filet położyć na talerzu na
liściu sałaty, polać sosem czosnkowym. Ryż skropić
oliwą z oliwek.
17:30 - podwieczorek
Migdały płatki (30 g)
Jabłko (200 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (215 g)
Migdały zmieszać z zerkiem Na deser: małe jabłko lub
nektarynka
20:30 - kolacja
Marchew (130 g)
Cebula (40 g)
Papryka czerwona (130 g)
Noga (udo) kurczaka (390 g)
Składniki dodatkowe: kurkuma, chilli, zioła do drobiu,
pieprz, czosnek. Mięso umyć, osuszyć natrzeć
przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać
pokrojoną cebulę, czosnek, marchew. Piec w piekarniku
przez 30 minut w temp. 180 stopni. Paprykę pokroić w
paski i zjeść na surowo, jako dodatek.
04-07-2013, czwartek
08:00 - śniadanie
Papryka czerwona (90 g)
Oliwa z oliwek (15 g)
Jajo kurze całe (4 szt.)
Składniki dodatkowe: pieprz, sól, szczypiorek. Jaja
rozbić do miseczki, a następnie przelać na patelnię z
rozgrzaną oliwą z oliwek. Smażyć mieszając, aż do
uzyskania pożądanej konsystencji. Przyprawić pieprzem i
solą, posypać szczypiorkiem. Zjeść z pokrojoną w paski
papryką.
11:00 - II śniadanie
Ryż Parboiled Sonko (40 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (185 g)
Wiórki kokosowe (7 g)
Banan (115 g)
Ryż ugotować do uzyskania pożądanej miękkości. Serek
ziarnisty zmieszać z pokrojonym bananem, wiórkami i dodać
do ryżu. Całość wymieszać.
14:30 - obiad
Krojone pomidory z ziołami (80 g)
Koncentrat pomidorowy 30% (13 g)
Cebula (17 g)
Ryż Parboiled Sonko (45 g)
Kalafior (90 g)
Noga (udo) kurczaka (195 g)
Oliwa z oliwek (9 g)
Składniki dodatkowe: przyprawa do kurczaka, papryka
słodka, czosnek. Udka z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek,
posypać przyprawą do kurczaka. Włożyć do naczynia
żaroodpornego. Pomidory zmieszać z koncentratem
pomidorowym, dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek,
paprykę słodką. Całość sosu przelać do naczynia
żaroodpornego. Mięso z sosem piec w temp. 180 stopni przez
około 30-40 minut. Ryż ugotować na sypko. Kalafior
ugotować w wodzie lub na parze, nie dopuszczając do
rozgotowania.
17:30 - podwieczorek
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (120 g)
Sałata (30 g)
Pomidor (70 g)
Chleb żytni razowy (120 g)
Oliwa z oliwek (9 g)
Składniki dodatkowe: - przyprawa do kurczaka - sól/pieprz
wg uznania Opcjonalnie: - czosnek - odrobina koncentratu
lub keczupu Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie
przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie
gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez
około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku
w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. PO ostudzeniu
mięso pokroić na plastry. Pomidora umyć i pokroić,
sałatę umyć. Pieczywo posmarować masłem lub skropić
lekko oliwą i położyć kolejno: sałatę,
mięso,pomidora. Można dodać keczupu.
20:30 - kolacja
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (160 g)
Pomidor (255 g)
Cebula (45 g)
Ser Mozzarella lekka (85 g)
Oliwa z oliwek (15 g)
Składniki dodatkowe: przyprawa do kurczaka, pieprz,
bazylia. Mięso natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawami,
gotować na parze około 25 minut. Pomidory przełożyć
serem i doprawić.
05-07-2013, piątek
08:00 - śniadanie
Cebula (30 g)
Składniki dodatkowe: curry kurkuma pieprz odrobina
5
Chleb żytni razowy (75 g)
Pomidor (130 g)
Oliwa z oliwek (7 g)
Jajo kurze całe (3 szt.)
szczypiorku Cebulę drobno pokroić, posypać kurkumą i
lekko podsmażyć. Jaja wbić do miseczki, przyprawić
curry, a następnie przelać na rozgrzaną, posmarowaną
minimalną ilością oliwy z oliwek patelnię. Mieszać aż
do uzyskania pożądanej konsystencji. Pomidora pokroić w
cząstki i ozdobić nim talerz. Całość posypać odrobiną
szczypiorku.
11:00 - II śniadanie
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (120 g)
Sałata (30 g)
Pomidor (70 g)
Chleb żytni razowy (120 g)
Oliwa z oliwek (8 g)
Składniki dodatkowe: - przyprawa do kurczaka - sól/pieprz
wg uznania Opcjonalnie: - czosnek - odrobina koncentratu
lub keczupu Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie
przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie
gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez
około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku
w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. PO ostudzeniu
mięso pokroić na plastry. Pomidora umyć i pokroić,
sałatę umyć. Pieczywo posmarować masłem lub skropić
lekko oliwą i położyć kolejno: sałatę,
mięso,pomidora. Można dodać keczupu.
14:30 - obiad
Mintaj świeży (95 g)
Cebula (30 g)
Pomidor (75 g)
Koncentrat pomidorowy 30% (25 g)
Jogurt naturalny 2% (19 g)
Makaron Razowy (70 g)
Oliwa z oliwek (13 g)
Składniki dodatkowe: Przyprawy do ryby (pieprz, sól,
przyprawa do ryb itp) Przyprawy do sosów (bazylia, oregano,
lubczyk itp) Pietruszka nać Umytą rybę osuszamy i
nacieramy przyprawami i odstawiamy na ok. 15-20 min.
Pomidory parzymy, ściągamy skórkę i kroimy na cienkie
plastry. Cebule kroimy w krążki lub dowolnie. Jogurt
miksujemy z koncentratem, oliwą i przyprawami, mieszamy,
gotujemy chwilę w rondelku. Nastawiamy piekarnik na 190-200
stopni. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą. Układamy
rybę, zalewamy sosem, kładziemy plastry pomidora i
cebulę, ewentualnie przyprawiamy. Wkładamy do rozgrzanego
piekarnika i pieczemy ok. 15-20 min. W między czasie
gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Danie podajemy
udekorowane pietruszką zieloną.
17:30 - podwieczorek
Makaron Razowy (50 g)
Migdały płatki (30 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (145 g)
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać
serek ziarnisty oraz migdały. Zamieszać. Opcjonalnie
można dodać szczyptę cynamonu.
20:30 - kolacja
Pomidor (170 g)
Oliwa z oliwek (17 g)
Ser mozarella (135 g)
Składniki dodatkowe: - bazylia (świeża lub suszona) -
pieprz - sól morska Mozarellę i pomidora pokroić,
posypać / udekorować bazylią. Polać oliwą.
06-07-2013, sobota
08:00 - śniadanie
Cebula (30 g)
Chleb żytni razowy (70 g)
Pomidor (125 g)
Oliwa z oliwek (7 g)
Jajo kurze całe (3 szt.)
Składniki dodatkowe: curry kurkuma pieprz odrobina
szczypiorku Cebulę drobno pokroić, posypać kurkumą i
lekko podsmażyć. Jaja wbić do miseczki, przyprawić
curry, a następnie przelać na rozgrzaną, posmarowaną
minimalną ilością oliwy z oliwek patelnię. Mieszać aż
do uzyskania pożądanej konsystencji. Pomidora pokroić w
cząstki i ozdobić nim talerz. Całość posypać odrobiną
szczypiorku.
11:00 - II śniadanie
Ryż Parboiled Sonko (35 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (170 g)
Wiórki kokosowe (7 g)
Banan (105 g)
Ryż ugotować do uzyskania pożądanej miękkości. Serek
ziarnisty zmieszać z pokrojonym bananem, wiórkami i dodać
do ryżu. Całość wymieszać.
14:30 - obiad
Pstrąg tęczowy świeży (130 g)
Masło extra (3 g)
Ryż Parboiled Sonko (50 g)
Papryka zielona (55 g)
Oliwa z oliwek (3 g)
składniki dodatkowe: czosnek pietruszka - liście pieprz
cytrynowy sok z cytryny Filety umyć, a następnie
osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć czosnkiem,
posypać pieprzem oraz natką z pietruszki. Rybę włożyć
do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą z oliwek.
Piec w temp. 180 stopni przez około 25 minut. Po
upieczeniu, po wyłożeniu na talerz położyć na filecie
odrobinę masła. Ryż ugotować na sypko. Paprykę
6
pokroić w paski i udekorować nią talerz.
17:30 - podwieczorek
Ryż Parboiled Sonko (35 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (170 g)
Wiórki kokosowe (7 g)
Banan (105 g)
Ryż ugotować do uzyskania pożądanej miękkości. Serek
ziarnisty zmieszać z pokrojonym bananem, wiórkami i dodać
do ryżu. Całość wymieszać.
20:30 - kolacja
Tuńczyk w wodzie (145 g)
Cebula (50 g)
Papryka czerwona (130 g)
Kukurydza konserwowa (100 g)
Oliwa z oliwek (17 g)
Składniki dodatkowe: pieprz. Paprykę pokroić, dodać
cząstki tuńczyka, pokrojoną drobno cebulę, kukurydzę
oraz oliwę. Zamieszać i przyprawić pieprzem.
07-07-2013, niedziela
08:00 - śniadanie
Awokado (85 g)
Oliwa z oliwek (7 g)
Chleb żytni razowy (100 g)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (100 g)
Składniki dodatkowe łyżka świeżo wyciśniętego soku z
limonki (ewentualnie cytryny) Owoc awokado obieramy ze
skóry i kroimy wzdłuż na dwie połówki. Usuwamy ze
środka dużą pestkę Dwie połówki awokado wrzucamy do
plastikowej miseczki, dodajemy sok z limonki, oliwę
Następnie dodaję szczyptę soli, dość dużo grubo
zmielonego czarnego pieprzu i rozgniatam całość widelcem
aż do uzyskania jednolitej masy zawierającej jedynie małe
cząstki awokado. Dodajemy pokrojoną drobno, grillowaną
lub gotowaną na parze pierś z kurczaka. Zamiast mięsa
uzyć mozna chudej szynki drobiowej.
11:00 - II śniadanie
Makaron Razowy (55 g)
Orzechy włoskie (30 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (155 g)
Składniki dodatkowe: cynamon Wszystkie składniki
zmieszać ze sobą.
14:30 - obiad
Cukinia (285 g)
Cebula (35 g)
Koncentrat pomidorowy 30% (20 g)
Papryka zielona (85 g)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry (100 g)
Makaron Razowy (50 g)
Oliwa z oliwek (17 g)
Składniki dodatkowe: - papryka, pieprz, sól i przyprawa do
kuchni włoskiej - bazylia lub pietruszka nać - czosnek.
Cukinię pozbawić części niejadalnych ( nie obierać ze
skóry) i pokroić na podłużne, paski (tak aby
przypominało makaron spaghetti). tak przygotowaną cukinię
włożyć do wrzątku i gotować przez około minutę.Przed
podaniem zmieszać z makaronem ugotowany zgodnie z opisem na
opakowaniu i zmieszać z oliwą z oliwek. Podsmażyć na
niewielkiej ilości oliwy posiekaną cebulę i zmielony
filet z kurczaka (zmielić samemu lub poprosić w sklepie),
dodać trochę wody, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony
ząbek czosnku oraz przyprawy (papryka, pieprz, sól i
przyprawa do kuchni włoskiej). Po 10-15 minut duszenia sos
jest gotowy do polania spaghetti. Danie udekorować listkami
bazylii lub pietruszki i pokrojoną zieloną papryką.
17:30 - podwieczorek
Makaron Razowy (55 g)
Orzechy włoskie (30 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (155 g)
Składniki dodatkowe: cynamon Wszystkie składniki
zmieszać ze sobą.

20:30 - kolacja
Ogórek (180 g)
Serek twarogowy ziarnisty (tzw. wiejski) (295 g)
Chleb żytni razowy (60 g)
Masło extra (7 g)
Składniki dodatkowe: - pieprz/sól wg uznania - koperek
Ogórka i koperek umyć, pokroić, zmieszać z serkiem i
doprawić wg uznania.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
gwarantuję własną głową, że nikt tej epopei nie przeczyta. Diety wklejamy jako zrzut z potreningu.pl

druga sprawa: po co kupiles bialko/gainer skoro sam nie wiesz, jakie masz braki w diecie, czego i gdzie?

Stop wishing start doing

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomoc w ułożeniu treningu

Następny temat

odchudzanie na ziemniakach

WHEY premium