Interesuję mnie czy takiej mąki można używać jako pełnowartościowego
źródła węglowodanów bo zamierzam z niej robić naleśniki mniej więcej 1-2 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że nie doczekam się odpowiedzi typu, że raz kiedyś nie zaszkodzi, bo albo jest dobrym źródłem węgli i ją zostawiam, albo złym i ją wyrzucam. Szukałem i nie mogę znaleźć jakiego typu jest ta mąka. Na opakowaniu nie ma nic na ten temat podane. Znalazłem jakąś wypowiedź w internecie, że mąka ta ma typ 3000 w co raczej ciężko uwierzyć. Inna osoba mówiła, że jest to mąka typu 1400, więc jest spora rozbieżność.
Próbowałem robić naleśniki z mąki żytniej typ 2000, ale albo źle dobrałem ilość składników, albo się ona po prostu do tego nie nadaje, masa w środku naleśnika była pół-surowa. Kiedy robiłem naleśniki z mąki Lubelli pełnoziarnistej tego problemu nie było i wyszły świetne.
Czekam więc na wasze opinie na temat tej mąki, pzdr.