SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mąka pszenna pełne ziarno - Lubella

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3810

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 269 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 57353
Interesuję mnie czy takiej mąki można używać jako pełnowartościowego źródła węglowodanów bo zamierzam z niej robić naleśniki mniej więcej 1-2 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że nie doczekam się odpowiedzi typu, że raz kiedyś nie zaszkodzi, bo albo jest dobrym źródłem węgli i ją zostawiam, albo złym i ją wyrzucam. Szukałem i nie mogę znaleźć jakiego typu jest ta mąka. Na opakowaniu nie ma nic na ten temat podane. Znalazłem jakąś wypowiedź w internecie, że mąka ta ma typ 3000 w co raczej ciężko uwierzyć. Inna osoba mówiła, że jest to mąka typu 1400, więc jest spora rozbieżność.

Próbowałem robić naleśniki z mąki żytniej typ 2000, ale albo źle dobrałem ilość składników, albo się ona po prostu do tego nie nadaje, masa w środku naleśnika była pół-surowa. Kiedy robiłem naleśniki z mąki Lubelli pełnoziarnistej tego problemu nie było i wyszły świetne.

Czekam więc na wasze opinie na temat tej mąki, pzdr.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
jak najbardziej możesz włączyć do menu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
J/W

Nie ma z tym problemu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 269 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 57353
wszystko jasne, dzięki ;)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wpływ różnych czynników na wchłanianie m.in. cukrów prostych i aminokwasów.

Następny temat

wplyw probiotykow do tych co jedli badz jedza

WHEY premium