...
Napisał(a)
Przeglądałem sobie tabele kaloryczne (czy jak to tam się zwie) i ze zdziwieniem odkryłem, że poczciwa słonina posiada nie najgorsze walory odżywcze. Posiada ona lepsze "parametry" od masła, które jest przecież uznawane za tłuszcz który należy (można) stosować w diecie jako uzupełnienie dla tłuszczy roślinnych (oleju z oliwek, lnianego itp.) i tłuszczu ryb morskich. Słonina charakteryzuje się znacznie mniejszą zawartością kw. tł. nasyconych i cholesterolu od masła. Dodatkowo słonina zawiera więcej witamin (m.in. B12, D) i kw. tł. jednonienasyconych od masełka. Więc jak jest z tą słoniną? Jest to alternatywa dla masła, czy może zawiera jakieś związki które ja dyskwalifikują z naszego jadłospisu?
1
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
jeśli potrafisz ją smacznie wkomponować w swoją dietę to nie ma przeciwwskazań by ją jeść
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
Czyli nie ma jakiś powodów by uprzedzać się do tego tłuszczu. Dzięki. Pozdrawiam
Polecane artykuły