Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam!
Ostatnio zdarzyło mi się zjeść pół surowe mięso pare razy, znaczy niedogotowane i moje pytanie brzmi czy w piersi z kurczaka mogą być jakieś pasożyty czy w drobiu raczej ich nie ma?
Jeżeli bym jakiegoś zjadł to po jakim czasie powinno się zrobić badanie kontrolne?
Szacuny
21777
Napisanych postów
71338
Wiek
41 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
575967
Jeśli obróbka termiczna nie było wystarczająca coś tam mogło pozostać jeśli w ogóle było. Jednak nim mięso trafi do sklepów przechodzi szereg kontroli.
Szacuny
1
Napisanych postów
173
Wiek
27 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
5085
Ale pół surowe to znaczy że było w temperaturze większej niż 90 stopni? Białko się scieło tylko środek był lekko różowy jeszcze? Czy całkowicie różowe?