SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie o chleb i drobne wątpliwości.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 612

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2588 Napisanych postów 5123 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 78389
Witam!
Panowie, odkąd pracuję na kopalnii nie jem już widelcem z pojemników w pracy (warunki, brud i specyficzne towarzystwo).
Ostatnio, będąc w weekend w górach, koleżanka przywiozła z sobą (kupioną chyba w lidlu), polędwicę z indyka.
Czytając skład aż 9o% stanowiła pierś indycza.

Jak dotąd brałem do pracy chleb graham z ugotowaną wcześniej piersią z kurczaka lub/i jajkiem albo pastę jajeczno/ rybną.
Wszystko fajnie i zdrowo, ale jest troszkę pieprzenia z tym.
Co gdyby przygotowywać chleb z dobrej jakości szynką?

Wiem, wiem - ilość białka powinna być X a węgli Y z kolei tłuszczy Z.
Ja jednak coraz to bardziej dochodzę do wniosku, że ilość białka i jego jakość najważniejsza jest w okresie okołotreningowym oraz przed snem (a wtedy mam pierś kurczaka, odżywkę białkową i twaróg chudy - lączna ilość białka tylko tych trzech posiłków wynosi +/- 120 gram). Uważam też że ogromne ilości białka rekomendują przede wszystkim firmy suplementacyjne, chcąc sprzedać swój towar.
Można też zapytać co stanowi pozostałe 10% wspomnianej szynki, ale równie dobrze nie wiemy co jest w prochach które kupujemy w sklepach z suplami...
Nie głoszę herezji, tylko wyrażam swoje zdanie. Jakie jest Wasze?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
pozostale 10% to pewnie woda, sól i jakieś konserwanty czy dodatki. jesli jestes pewien wedlin i masz dostęp do takich w których mięso to niemal całość, to nie widze przeszkód włączenia ich w pewnej ilosci do diety, jako dodatek, jesli ma to byc dla Ciebie ułatwieniem

Stop wishing start doing

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masa [LC]

Następny temat

Dieta do sprawdzenia.

WHEY premium