...
Napisał(a)
Nie samym chlebem człowiek żyje. Jeśli wiesz o czym mówię. Pokazanie kulturysty to nie sztuka. Pokaż normalnego człowieka wegetarianina który ciśnie na sucho i ma taką sylwetkę.
...
Napisał(a)
Chciałeś zobaczyć kulturystę? Proszę! Zaraz pokaże Ci zwykłego człowieka wegetarianina, który ciśnie na sucho i ma sylwetkę to zażadasz jeszcze czego innego
Zmieniony przez - tomekm2012 w dniu 2013-07-24 22:04:52
Zmieniony przez - tomekm2012 w dniu 2013-07-24 22:04:52
...
Napisał(a)
ta, czytalem te jego bajki ze forme robil na zapiekankach z piekarnika zamoczonych w bialym serze, tak samo jak prosi twierdza ze sa steroid i drug free, no ale cahling dostal gen od boga, bf superniski, lapa wielka, a wszystko na kozim serze.
http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html
LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok
...
Napisał(a)
"Aminokwasy należą do najlepiej poznanych składników organizmów żywych, są składowymi białek i peptydów jak również stanowią substraty do biosyntezy niektórych hormonów, neuroprzekaźników, koenzymów, barwinków biologicznych oraz zasad organicznych.
Opisano ponad 300 różnych aminokwasów, przy czym jedynie 20 z nich występuje w białkach zwierzęcych. Większość z pośród tych aminokwasów organizm potrafi sam syntetyzować z materiału dostarczonego mu z zewnątrz, jednakże 10 z nich nie potrafi wyprodukować samodzielnie.
Na tej podstawie aminokwasy dzielimy na endogenne i egzogenne. Aminokwasy egzogenne to te które muszą być dostarczone z pożywieniem, ponieważ organizm ludzki i zwierzęcy nie ma zdolności do syntezy tych związków z innych składników lub też syntetyzuje je w ilości niewystarczającej w stosunku do potrzeb organizmu.
Jedynym źródłem aminokwasów egzogennych jest rozpad białek pokarmowych, który następuje pod wpływem działania enzymów proteolitycznych takich jak pepsyna, trypsyna, chymotrypsyna, elastaza, aminopeptydaza i karboksypeptydaza.
Do aminokwasów egzogennych zaliczmy: fenyloalaninę, izoleucynę, leucynę, walinę, metioninę, treoninę, tryptofan, lizynę oraz histydynę.
Obecność aminokwasów egzogennych w białku określa jego wartość biologiczną. W zależności od tego rozróżniamy białka: pełnowartościowe - zawierające w swoim składzie wszystkie aminokwasy egzogenne w odpowiednim stosunku i odpowiednich ilościach oraz białka niepełnowartościowe - głównie roślinne, które w swoim składzie nie mają wszystkich aminokwasów egzogennych."
I tyle w temacie. Liczy sie dobowa podaz aminokwasow, ze szczegolnym uwzglednieniem aminokwasow egzogennych. Nie chodzi w tej zabawie o to, by spozywac tylko i wylacznie bialka zwierzece. Rozchodzi sie tylko i wylacznie o dostarczenie odpowiedniej ilosci aminokwasow w odpowiednim stosunku. Jednym slowem - mieszanie zrodel bialka ma bardzo duzo sensu. Po chwili refleksji dochodzimy do wniosku, ze nie mozna ignorowac bialek roslinnych, bo maja one swoja role.
Zrodlo: http://www.e-biotechnologia.pl/Artykuly/Aminokwasy-egzogenne/
Opisano ponad 300 różnych aminokwasów, przy czym jedynie 20 z nich występuje w białkach zwierzęcych. Większość z pośród tych aminokwasów organizm potrafi sam syntetyzować z materiału dostarczonego mu z zewnątrz, jednakże 10 z nich nie potrafi wyprodukować samodzielnie.
Na tej podstawie aminokwasy dzielimy na endogenne i egzogenne. Aminokwasy egzogenne to te które muszą być dostarczone z pożywieniem, ponieważ organizm ludzki i zwierzęcy nie ma zdolności do syntezy tych związków z innych składników lub też syntetyzuje je w ilości niewystarczającej w stosunku do potrzeb organizmu.
Jedynym źródłem aminokwasów egzogennych jest rozpad białek pokarmowych, który następuje pod wpływem działania enzymów proteolitycznych takich jak pepsyna, trypsyna, chymotrypsyna, elastaza, aminopeptydaza i karboksypeptydaza.
Do aminokwasów egzogennych zaliczmy: fenyloalaninę, izoleucynę, leucynę, walinę, metioninę, treoninę, tryptofan, lizynę oraz histydynę.
Obecność aminokwasów egzogennych w białku określa jego wartość biologiczną. W zależności od tego rozróżniamy białka: pełnowartościowe - zawierające w swoim składzie wszystkie aminokwasy egzogenne w odpowiednim stosunku i odpowiednich ilościach oraz białka niepełnowartościowe - głównie roślinne, które w swoim składzie nie mają wszystkich aminokwasów egzogennych."
I tyle w temacie. Liczy sie dobowa podaz aminokwasow, ze szczegolnym uwzglednieniem aminokwasow egzogennych. Nie chodzi w tej zabawie o to, by spozywac tylko i wylacznie bialka zwierzece. Rozchodzi sie tylko i wylacznie o dostarczenie odpowiedniej ilosci aminokwasow w odpowiednim stosunku. Jednym slowem - mieszanie zrodel bialka ma bardzo duzo sensu. Po chwili refleksji dochodzimy do wniosku, ze nie mozna ignorowac bialek roslinnych, bo maja one swoja role.
Zrodlo: http://www.e-biotechnologia.pl/Artykuly/Aminokwasy-egzogenne/
Polecane artykuły