Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-21 21:48:28
...
Napisał(a)
Witam wszystkich. Jestem na redukcji od ponad roku ale gdy jestem przy 16%BF bardziej się nią zainteresowałem. Jestem na 40% białko 40% węgle 20% tłuszcz i tu nasuwa się pytanie z wyliczeń wyszło mi że powinienem zjadać 140g B i W, 31g T. Czy jeżeli zjem z szprota/śledzia 50-70g T zrobi to wielką różnicę? Może należy w takim wypadku obciąć węgle? Jestem obecnie na 2h Feed 22h Post. Nie mam pewności ponieważ to podobno zdrowe Omega3
Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-21 21:48:28
Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-21 21:48:28
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
wyliczenia słabe. 40% białka za dużo, 20% tłuszcz - za mało... Rozpisz dietę, napisz jak obliczyłeś zapotrzebowanie
...
Napisał(a)
Waga 80 x 24= 1920 1920-500=1420 1420 x0.4=568 568/4= 142 np. białko. Jako tako nie mam ustalonej diety. Po prostu liczę makroskładniki by deficyt się zgadzał. Myślałem czy nie zrezygnować z 10% Węgli na rzecz tłuszczu ale wtedy nie będę miał -500kcal. Ponieważ T-9kcal W-4kcal. Białko wydaje mi się wystarczająco by mieć 1,5-1,7 na kg masy ciała.
Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-22 08:23:01
Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-22 08:23:01
...
Napisał(a)
Przecież przy zmianie udziału makroskladnikow w kalorycznosci nie zmieni Ci sie deficyt. Poprostu obcinasz np. 100g wegli i dodajesz ~45g tłuszczy. Kalorie zostają bez zmian.
...
Napisał(a)
Nom tak ale czy wysoka ilość tłuszczy nie spowalnia metabolizmu? Wyliczyłem sobie 3 możliwości wobec których mogę jeść:
40%B 40%W 20%T 40%B 30%W 30%T 30%B 30%W 40%T
B-140+ B-140+ B-105+
W-140- W-106- W-105-
T-31- T-47- T-62-
Przy czym + i - to wskaźnik że białko może być wyżej ale kosztem T i W
Czy taki sposób ma sens, czy warto się go trzymać? Trochę nie czytelne ale w trakcie edytowania lepiej wyglądało.
Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-22 12:07:46
Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-22 12:08:57
40%B 40%W 20%T 40%B 30%W 30%T 30%B 30%W 40%T
B-140+ B-140+ B-105+
W-140- W-106- W-105-
T-31- T-47- T-62-
Przy czym + i - to wskaźnik że białko może być wyżej ale kosztem T i W
Czy taki sposób ma sens, czy warto się go trzymać? Trochę nie czytelne ale w trakcie edytowania lepiej wyglądało.
Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-22 12:07:46
Zmieniony przez - Diente w dniu 2013-07-22 12:08:57
Polecane artykuły