SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kilka pytań

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 984

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 286
Witam. Chciałbym zapytać jakiegoś znawcę o parę rzeczy a mianowicie:

Czy mogę do diety dodać chleb który piecze moja mama? Składniki to mąka żytnia, pszenna, woda i zakwas.

Na opakowaniu od ryżu pisze, że w 100g znajduje się 6,7g białka, 78,9g węglowodanów i 0,7g tłuszczu, po czym podano, że jedna porcja(woreczek) to 50g, a po ugotowaniu 125g. Ugotowałem taki woreczek i po zważeniu wyszło +200g - wiadomo, że nasiąkł wodą. I w związku z tym mam pytanie:
Jak liczyć skład ryżu albo ile ma taki woreczek faktycznie po ugotowaniu?

Postarałem się napisać najjaśniej jak potrafiłem. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
nie ma różnicy ile ma po ugotowaniu bo to jest woda, woreczek ma 100g czyli bierz wartości na 100g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
wszystkie produkty zawsze wazysz i bilansujesz PRZED OBRÓBKĄ !!! chleb mozesz włączyc jako element urozmaicający diete, ale nie bazuj na nim, jako ww

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 286
kocio2009
wszystkie produkty zawsze wazysz i bilansujesz PRZED OBRÓBKĄ !!!


W takim razie tak samo jest z kurczakiem? Przed smażeniem 670g a po ~400g. Czyli przed smażeniem powinno się pooddzielać porcje po 100g mimo że po wyjdzie jakieś ~80g tak?

Przepraszam za te dziwne pytania ale mało się znam na kuchni, a w końcu muszę się dowiedzieć co i jak

Zmieniony przez - Pogro w dniu 2013-07-29 19:45:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1680
Dołączam się do pytania wyżej :D
I mam jedno pytanie: czy gotowaną rybę można jeść codziennie? Bo czytałem że wędzona max 2-3 razy w tygodniu, ale o gotowanej nic nie znalazłem :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
tak, kurczaka też przed obróbką termiczną
możesz jeść rybę codziennie tak samo jak kurczaka czy inne mięso
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

płatki jęczmienne, żytnie, orkiszonowe

Następny temat

redukcja do oceny

WHEY premium