...
Napisał(a)
Zważ sobie kurczaka przed i po gotowaniu to zobaczysz. Licz kalorie z produktów przed obróbką termiczną.
...
Napisał(a)
Utrata wody sprawia, że wartości b/t/w na 100g się zmieniają.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
koti132Jestem na IF z ujemnym bilansem kalorycznym nie ma co się tu rozpisywać bo nie mam jakiejś specjalnej rozpiski tylko mam 1950kcl. Mam jeszcze takie pytanko czemu kurczak surowy ma mniej białka i kalori od gotowanej ?
czyli jesz wszystko tylko żeby się zmieścić w ~2tys kcal? to nie jest if
...
Napisał(a)
No i w 40% węgla i białka oraz 20% tłuszczy. Czyli wszystkie produkty mam podawać prze gotowaniem / duszeniem it
...
Napisał(a)
Nie ma potrzeby łądować aż takiej ilości białka.
Możesz liczyć po ugotowaniu/duszeniu - ale wtedy liczysz b/t/w dla ugotowanego mięsa, a nie surowego. Dużo wygodniejsze jest liczenie przed obróbką.
Możesz liczyć po ugotowaniu/duszeniu - ale wtedy liczysz b/t/w dla ugotowanego mięsa, a nie surowego. Dużo wygodniejsze jest liczenie przed obróbką.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
Skerx ty mam rozumieć liczysz przed obróbką ? A co do białka to jest 195g to chyba nie jest tak dużo niektórzy walą po 300g chłopaki z wk ok.250g Paweł Grom też ok. 200g Michał Karmowski 400g to wydaje mi się że moje 195g jest optymalna wersją.
...
Napisał(a)
tylko ile ty ważysz a ile oni i ile ty na sobie masz mięsa a ile oni
...
Napisał(a)
Ilość białka w diecie dobiera się pod swój organizm i masę ciała. To, że ktoś je więcej może wynikać z innych względów i nie oznacza, że dla Ciebie będzie tyle dobrze.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły