SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Składniki odżywcze

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 743

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 78 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 579
Witam. Mam problem odnośnie składników odżywczych. Chodzi dokładnie o to czy np. jeśli mamy 100 g ryżu suchego nie ugotowanego, to czy po ugotowaniu te składniki odżywcze zawarte w 100 g suchego zmieniają proporcje odnośnie ugotowanego ? Bo przecież po ugotowaniu jest go więcej, podobno 2,5 raza wiecej niz przed ugotowaniem czyli 250 gram, więc jeśli to zmieniałoby sie proporcjonalnie do wartosci w 100 g produktu, na posiłek miałbym prawie 200 g ww, i szczerze mówiąc chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tym, bo mam mętlik. dziękuję z góry.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
Nie zmienia bo po ugotowaniu te 200g to woda, bo przecież w niej gotujesz. Ważysz i liczysz składniki odżywcze przed obróbką termiczną

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 78 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 579
Okey, dzięki. A czy po obróbce termicznej, produkt traci coś z tych składników odżywczych ? Bo obiło mi sie o uszy że po ugotowaniu trochę tych składników traci, właśnie poprzez obróbkę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
to dotyczy witamin i minerałów, makroskładników w minimalnym stopniu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 78 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 579
Rozumiem, dzięki.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kreatyna początek

Następny temat

coś na wytrzymałość

WHEY premium