...
Napisał(a)
Witam. Mam problem odnośnie składników odżywczych. Chodzi dokładnie o to czy np. jeśli mamy 100 g ryżu suchego nie ugotowanego, to czy po ugotowaniu te składniki odżywcze zawarte w 100 g suchego zmieniają proporcje odnośnie ugotowanego ? Bo przecież po ugotowaniu jest go więcej, podobno 2,5 raza wiecej niz przed ugotowaniem czyli 250 gram, więc jeśli to zmieniałoby sie proporcjonalnie do wartosci w 100 g produktu, na posiłek miałbym prawie 200 g ww, i szczerze mówiąc chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tym, bo mam mętlik. dziękuję z góry.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie zmienia bo po ugotowaniu te 200g to woda, bo przecież w niej gotujesz. Ważysz i liczysz składniki odżywcze przed obróbką termiczną
Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html
I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)
...
Napisał(a)
Okey, dzięki. A czy po obróbce termicznej, produkt traci coś z tych składników odżywczych ? Bo obiło mi sie o uszy że po ugotowaniu trochę tych składników traci, właśnie poprzez obróbkę.
...
Napisał(a)
to dotyczy witamin i minerałów, makroskładników w minimalnym stopniu.
Polecane artykuły