SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Suplement na masę

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1262

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

18

Waga / wzrost

73/181

Staż treningowy

9 msc

Cel cyklu

masa

Stosowane już wcześniej suplementy

kreatyna,białko

Przewidziane finanse na cykl

70
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2475 Napisanych postów 24203 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 403000
o czym Ty piszesz? co ma wyparowanie wodu do wiekszej ilosci bialka
napisałes "100g Usmażonej piersi ma 25g białka... A surowej 20g"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 227 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4282
Nie rozumiesz że skład chemiczny piersi usmażonej się zmieni? Przed usmażeniem pierś ma np 140g a po usmażeniu 100g więc tu różnica bo gość nie napisał czy je 100g piersi smażonej czy surowej... Dlatego napisałem i tak i tak... Ehh..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 420
gotowaną na parze jem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2475 Napisanych postów 24203 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 403000
Vico93
Nie rozumiesz że skład chemiczny piersi usmażonej się zmieni? Przed usmażeniem pierś ma np 140g a po usmażeniu 100g więc tu różnica bo gość nie napisał czy je 100g piersi smażonej czy surowej... Dlatego napisałem i tak i tak... Ehh..



no nie moge
piers surowa ktora ma 100g przed ugotowaniem , po zmieni swoja objetosc,/zmniejszy sie waga np.strzelam na 70g, ale wartosci odzywcze b/w/t zostaja te same

duzo jeszcze nauki przed Toba
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 227 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4282
Ehh nie rozumiesz o co mi chodzi... Bo wielu ludzi liczy że np. smaży 100g piersi z kurczaka surowej to liczy że zjadło 100g usmażonej więc myślą że zjedli 26g białka a tak naprawdę zjedli mniej.... Rozumiesz? Podałem dwie wartości żeby nie mylił tych dwóch pojęć... Może ja źle opisałem o co mi chodzi ale Ty też powinieneś się domyślić... i co masz do HMB? Dużo nauki to przed Twoją ortografią i interpunkcją :S



Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 22:33:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2475 Napisanych postów 24203 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 403000
zle w takim razie sie wyraziłes, bo pisałes ze sklad sie zmienia a to nie prawda, nie zmienia sie,
a generalnie podaje sie wage produktu przed obróbka,inaczej nie policzysz bo skad mialo by byc wiadomo ile np. piers usmazona ktora ma 100g miala przed obrobka.. ?

Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-09-15 22:35:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 227 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4282
Nom moja wina trochę zagmatwanie to tłumaczyłem. Według mnie powinno się raczej podawać po obróbce ponieważ wielu producentów w tych czasach sztucznie dodaję wodę do piersi z kurczaka przez co zwiększa ich masę, dlatego niektóre strony podają że pierś z kurczaka przed usmażeniem ma 20g/na 100g białka a inne że 21g itp... Więc masa po usmażeniu jest bardziej obiektywna. Zjadając 100g piersi usmażonej wiesz dokładnie ile białka zjadłeś a zjadając pierś która ważyła 100g przed usmażeniem a nie sprawdziłeś ile po to nie wiesz tego...



Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 22:43:58
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2475 Napisanych postów 24203 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 403000
to juz inna sprawa jednak nie do sprawdzenia imo, wszystkie dane podane sa dla surowych produktów,
nie wyliczysz ile wody bylo bo wystarczy inny czas/inny rodzaj obrobki i waga bedzie rozna,
nie ma co sobie glowy tym zawracac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 227 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4282
Trochę mały offtopic tu wyszedł więc na masę najważniejsza jest dieta Reszta to tylko dodatki (25% trening, 70% dieta, 5% suplementy)

A co do piersi usmażonej przyjmuje się że 100g to 25-26g białka ale niech każdy liczy jak chce :) A co do gotowanej to nie mam pojęcia. Więc lepiej ważyć przed :)



Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 23:02:08
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ktokolwiek korzystał, ktokolwiek wie

Następny temat

jak dawkować odżywki i w jakich odstępach?

forma lato