SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak ważymy banana ? bez skóry czy z ? :-)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3457

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 69 Wiek 110 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 598
z góry dzieki za odpowiedź .
A jak upiekę w piekarniku (w worku beztłuszczowo) sobie kawał mięsa z szynki wieprzowej a potrzebuje zjeść ok 30g białka to po takim upieczeniu jak się plus minus klaruje ilość białka w 100g takiego mięcha ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 484 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 10697
do wagi mięsa po obróbce dodajesz około 30-40%
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
jak banana jesz ze skórą, to zważ cały

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 69 Wiek 110 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 598
uznajmy że jak 150g surowego ma 30g białka to po obróbce muszę dodać 30% czyli 45g ? to ugotowanego daje mi ok 200g tak ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
mozesz tak liczyc, ale na drugi raz waż wszystko przed obróbka i waz czesci jadalne

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 69 Wiek 110 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 598
ok :) dzięki śliczne za odp :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 484 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 10697
150g = 30g białka - surowe
90g= 30g bialka - upiecz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 69 Wiek 110 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 598
tzn w drugą stronę - ugotowanego upieczonego daje mniej niż surowego (po obróbce w 100g ma więcej białka niż surowy) :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[Redukcja] Tanie - Dobre źródła BTW w okresie redukcji?

Następny temat

Redukcja - dieta

WHEY premium