SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Warzenie potraw przed czy po ugotowaniu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1296

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51562 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Przykładowo mamy pierś z kurczaka ważącą na surowo 150g. Jeżeli bym ją ugotował to g się zmniejsza?

Drugi przykład to makaron surowy (nie ugotowany), przykładowo surowy w 100g ma 300kcal i 70g węglowodanów, czy po ugotowaniu zmniejszają się wartości?

Proszę o odpowiedź na te 2 pytania.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną.
Wartości zostają takie same.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

sauna - jak i co robić?

Następny temat

Dieta na mase.

WHEY premium