składniki:
-1kg filetów z miruny
-oliwa z oliwek
-4 duże cebule
-puszka ananasa
-dwie marchewki
-trzy jajka
-ocet
-mleko
-cytryna
-pieprz naturalny
-koncentrat pomidorowy
-keczap
przyrządzenie:
rybe pokrojoną w kawałki skrapiamy cytryną i posypujemy pieprzem, zostawiamy na 2/3h żeby postała. następnie wbijamy trzy jajka do miseczki wlewamy odrobinkę mleka i dokładnie to mieszamy. moczymy w tym rybę i smażymy na patelni.
następnie kroimy cebulę w paski, wlewamy na patelnię oliwę z oliwek i smażymy dodając potarkowaną marchewkę. gdy cebula będzie już zeszklona dodajemy koncentrat pomidorowy,łyżkę octu, trochę keczupu i wody żeby całość była nie gęsta, tylko tak delikatnie rzadka.
i na koniec w jakiejś wysokiej miseczce układamy to warstwami, dwa/trzy kawałki ryby i sos, dwa trzy kawałki ryby i sos itp. itd.
wartości :
w 100g ok. 110kcal : b- 12g
t- 5g
w- 2g
foto :
podziękowania dla mojej kobiety za pomoc w stworzeniu tego dania a raczej że je wymyśliła a ja je tylko zmodyfikowałem żeby było jak najbardziej dietetyczne
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
start : 131kg / obecnie : 119,4kg / cel : 105kg