SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy niskoww

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 66730

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 305
widze ze dawno nikt tu nic nie wrzucal a ja juz prawie wszystko wyprobowalam co napisaliscie i zaczynam sie nudzic zarciem,wiec zaczynam:P
ZAPIEKANKA Z MAKRELI
makrela wedzona,25dkg tlustego sera zoltego,kostka poltlustego twarogu,3 jaja,oliwki zielone,korniszony lub kiszone,3 czubate lyzki majonezu,sol,pieprz,chili sproszkowane.
Makrele oczzyscic i rozdrobnic,twarog rozdrobnic,ser zetrzec na tarce,oliwki pokroic na plasterki,ogorki posiekac,dodac majonez.
Wszystko dokladnie wymieszac,wbic do tego jaja i wymieszac ponownie-nastepnie doprawic wg smaku(ja lubie na ostro ale to zalezy od was)i znowu wymieszac.
Mase przelozyc do naczynia do zapiekania,wyrownac i posypac gruba warstwa startego sera.
Wlozyc do piekarnika na ok15-20min az do rozpuszczenia i lekkiego zrumienienia sera.
PALCE LIZAC!!!
a praktycznie zero ww;)
musicie tylko czuwac nad tym zeby wam sie ser nie przypalil-ja czesto po prostu wkladam najpierw mase i pieke tak ok10min,a na ostatnie 5-10min(zalezy na jaki ser mam ochote-ciagnacy czy lekko zrumieniony)posypuje serm i zapiekam:):)
SMACZNEGO I DAWAJCIE NASTEPNE PRZEPISY:)

...Ambicja to ostatni bastion porażki...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 305
no to walne jeszcze jeden latwy przepis
ZAPIEKANKA SEROWA
-mięso mielone,brokuly,kalafior,2jajka,zolty ser,smietana,sol,pieprz

do miesa mielonego wbic jedno jajko i wymieszac-mase przelozyc do zaroodpornego naczynia i wyrownac.
Brokuly i kalafiora ugotowac(para albo w wodzie)i poukladac naprzemiennie na miesie(troszke docisnac;)
smietane zmieszac dokladnie z drugim jajkiem i przyprawami wg smaku,dodac starty zolty ser i taka super masa zalac nasza zapiekanke:D
wstawic dopiekarnika nagrzanego i piec ok.20min
proporcje i ilosc skladnikow zalezna od smaku czy gustu-dlatego niepodaje:)
ale jest mega pyszna-SMACZNEGO:):)

...Ambicja to ostatni bastion porażki...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Swietny posiłek niskowęglowodanowy do szkoły xD

Placek kokosowy
3 jaja
50g wiórków kokosowych
50g masła

Jajka rozbijamy, masło rozpuszczamy(ja to robie w mikrofalówce), łączymy wszystko razem z wiórkami i wylewamy masę na teflon. Po jakimś czasie odwracamy na drugą stronę i po chwili mamy gotowe danie :P
Można dodać soli i pieprzu..
Pycha :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3962 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 51046
soli, pieprzu?

kokos to raczej tak na słodko się kojarzy..

ciekawe!! spróbuję
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 4 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 63
witam wszystkich:)
jestem nowa, dietę niskowęglowodanową zaczęłam bardzo niedawno i nadal jestem w fazie I, więc nie przekraczam 20g węglowodanów dziennie
Mam kilka pytań..
1)czy na ww. diecie mogę jeść owoce o ile nie przekroczę dziennego limitu węgli czy są one całkowicie zakazane? (czerwone porzeczki, agrest
2) czy można jeść orzechy w fazie wstępnej?
3) czytałam w jednej z wypowiedzi o otrębach pszennych, że są dopuszczalne, gdyż mają mało przyswajalne węglowodany. Ale w jakiej ilośći?
4 i 5) Jakie są inne żródła trudno przyswajalnych węglowodanów? (pytam ze względu na niską ilość błonnika w diecie - czy są inne dopuszczalne źródła?)
6) Jak to jest z alkoholem:) Jestem studentką i bez alkoholu jest ciężko;) czytałam że w dietach ketogonicznych jest on dopuszczalny (wytrawne wina, wódka, whisky itp). Jak ma się alkohol do diety niskoww.?
7) Kawa, sól?
8) Czy można sprawdzić bez plastrów ketozę? Ile trzeba czekać na ten stan?

Dziękuję z góry za podpowiedzi, świetny topik, korzystam z wielu przepisów:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 4 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 63
ta poprzednia emotikonka to jakiś chochlik.. ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 516 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4727
Witam

Pozwolę sobie dorzucić do tej listy mój przepis na Indyka.
Indyk w ziołach skrót*:
Pierś z indyka po oczyszczeniu marynujemy w mieszance soli (2 łyżeczki), pieprzu(2 łyżeczki), ziół prowansalskich(3-4 łyżeczki), czosnku (2 ząbki), oliwy z oliwek(2 łyżki) i octu balsamicznego (1 łyżka) przez całą noc. Następnie pieczemy przez godzinę i 10minut na każdy kilogram mięsa (2kg = 2h20min) plus 15 minut na rozgrzanie piekarnika do temperatury 200stc.

Podajemy na ciepło, ale można też na zimno. Zaletą jest to, że mamy w tym czyste mięso. Tłuszcz i tak wytopi się podczas pieczenia. Po odsączeniu i ochłodzeniu można takiego indyka kroić jak wędlinę - posiłek na szybko o dużej zawartości białka. Mięso dzięki bardzo długiemu, jak na drób, marynowaniu i dłuższemu niż zazwyczaj pieczeniu jest bardzo kruche. Zioła dają smak.

Pozdrawiam

* skrót, pełen przepis tutaj: http://koziolekweb.pl/2010/03/14/koziolek-w-kuchni-indyk-po-kozlemu/ 

Rób, albo nie rób. Nie ma próbowania

Dziennik - http://www.sfd.pl/snorri1_/_Dziennik_osobnika_biurowego-t579616.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bol przedramion

Następny temat

Optymalna ilość węgli na masowej diecie lowcarb

WHEY premium