SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PLACEK ZIEMNIACZANY PO MEKSYKAŃSKU

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4671

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Zgodnie z prośbą organizatorów konkursu wrzucam przepis, oprócz wątku konkursowego, również tutaj

PLACEK ZIEMNIACZANY PO MEKSYKAŃSKU
z sosem czosnkowym


SKŁADNIKI:

placek:



farsz:



sos:



WYKONANIE:

placek:

1. Ziemniaki zetrzeć na tarce, ja tarłam na 'grubych oczkach', więc nie musiałam odsącząc wody, jeśli ktoś zetrze na mniejszych, będzie trzeba odsączyć wodę.
2. Dodać do ziemniaków mąkę i przyprawy (np. oregano, bazylię, sól, chili)
3. Dodać 2 jaja.
4. Mieszać na w miarę jednolitą masę.
5. Wylać na patelnię, równomiernie rozprowadzić masę po patelni.
6. Po ok. 8-10 min obrócić placek na drugą stronę.
7. Smażyć go jeszcze ok. 4-5 min i gotowe :)

farsz:
1. Warzywa i kurczaka pokroić w drobną kostkę.
2. Wrzucić wszystko na patelnię.



sos:
1. Bardzo drobno posiekać 2-3 ząbki czosnku.
2. Zmieszać czosnek z jogurtem, dodać sól, pieprz i oregano.




Placek przekładamy na talerz, na jedną połowę wykładamy farsz z patelni. Część sosu używamy do polania farszu w środku placka. Przykrywamy farsz drugą stroną placka. Resztą sosu polewamy na wierzch. :)





BTW W SUMIE:
białko 85g / węgle 123g / tłuszcz 23g, 1043kcal

Wiadomo, że każdy może przepis przerobić pod siebie i wtedy BTW będzie inne

SMACZNEGO

a
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94036 Napisanych postów 363867 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667351
bardzo ciekawy przepis

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 389 Wiek 11 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 83124
Po pierwsze: bardzo dobry przepis
Po drugie: przejrzyście zrobiony
Po trzecie: dzięki i sog

Zmieniony przez - bryan123 w dniu 2013-11-17 09:23:28

"If I advance, follow me. If I stop, urge me on. If I retreat, kill me."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 227 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4282
Jadłbym Sog :) Tylko dorzuciłbym jeszcze coś na podbicie zdrowych tłuszczy ale to sam się kiedyś pobawię.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9867 Napisanych postów 5585 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18247
świetny przepis.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Świetny przepis, dzisiaj robiłem - pyszne. Sog leci :)

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2678 Napisanych postów 9011 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 221374
Zayebiste
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 329 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 8704
Często robię podobny ale ten na pewno zrobię
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3344 Wiek 38 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18533
Jutro na obiad...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 31 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 554
mm ale bym sobie zjadł taki placek trzeba na dniach zrobić
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

TWOJE ULUBIONE DANIE-KONKURS-ZGŁOSZENIA

Następny temat

Wiejski Kuskus

WHEY premium