SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wiejski Kuskus

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2160

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 936 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16405
Witam wszystkich serdecznie
Przedstawiam mój własny przepis na kuskus. Mam nadzieję że się spodoba.

Wiejski Kuskus

Składniki:

*Kuskus - 100g
*Serek wiejski - 200g(opakowanie)
*Pół papryki
*Pół pomidora
*3-5 plastrów bakłażana
*Pieprz, sól, ostry sos(opcjonalnie)
*Bazylia(dekoracja)

Przygotowanie:

1) Odmierzamy kuskus i zalewamy go wrzącą wodą, tak by poziom wody był ok. 1 centymetra nad kaszką. Odstawiamy (kaszka potrzebuje około 5 minut aby wsiąknąć wodę).


2) Warzywa kroimy w kostkę.


3) Rozgrzewamy patelnię, i gdy będzie gorąca spryskujemy ją olejem.
4) Na patelni podsmażamy warzywa.


5) Gdy warzywa się podsmażą zmniejszamy ogień i wrzucamy na patelnię kuskus, wszystko mieszamy.


6) Chwilkę tak podgrzewamy. Następnie dodajemy do tego nasz serek wiejski i wyłączamy gaz. Pozwalamy by serek się troszkę rozpuścił. Wszystko mieszamy dodając sól, pieprz i jeśli chcemy na ostro, to nasz ulubiony sos (ja dodaje sosu tylko kropelkę bo inaczej bym tego nie dał rady zjeść )


7) Przekładamy na talerz dekorujemy bazylią i jemy.


Czas przygotowywania: około 20 min

*BWT:

Nie wliczam warzyw.

Pozdrawiam i życzę smacznego.

Zmieniony przez - MrRMpl1 w dniu 2013-11-17 12:12:52

Zmieniony przez - MrRMpl1 w dniu 2013-11-17 12:13:16
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94085 Napisanych postów 363914 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667537
ciekawe wykonanie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Kuskus zawsze dobry:) Ale lepiej by bylo gdybys posolił wczesniej baklażana i go obmył, to wyciąga goryczkę

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9873 Napisanych postów 5589 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18259
w takiej postaci może być całkiem smaczny
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

PLACEK ZIEMNIACZANY PO MEKSYKAŃSKU

Następny temat

Fritatta z brokułami by Malinowa

WHEY premium