...
Napisał(a)
Witam. Jeśli np. chcę obliczyć jakie wartości odżywcze przyjmuję z piersi z kurczaka, to należy zważyć ją przed smażeniem i uwzględnić te wartości, czy należy ważyć po smażeniu i ewentualnie ile wartości odżywczych ma pierś po smażeniu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Zawsze należy ważyć produkty przed ich obróbką. Od tego typu pytań masz temat z pojedynczymi pytaniami. Następnym razem tam zadawaj tego typu pytania.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dobrze, czyli jeśli pierś z kurczaka ma 20g białka i waży przed smażeniem 200g, a po smażeniu 150g, to i tak jest tam 40g białka, tak?
...
Napisał(a)
Jak zastanowisz się dlaczego po smażeniu masa mięsa się zmniejsza to dojdziesz do tego dlaczego będzie tam taka sama ilość białka
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły