SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

hamburgery wołowe

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2229

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 26 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 411
HAMBURGERY WOŁOWE

Składniki:
1. Wołowina około 250g
2. Dwie bułki
3. Pomidor
4. Ketchup / majonez light
5. Cebula
6. Przyprawy (sól, pieprz, papryka ostra)
7. Jajko

Przygotowanie:
1. Wołowine przyprawić solą, pieprzem oraz papryką ostrą. Oczywiście ja takie przyprawy do tego dania lubię, więc wy możecie zamienić na jakie chcecie, oby tylko wam smakowało.
2. Pokroić średniej wielkości cebulę w małą kostkę, dorzucić z jajkiem do wołowiny, wymieszać.
3. Rozgrzać patelnie, uformować hamburgery i przysmażyć je z dwóch stron po około cztery minuty.
4. Bułki rozkroić na pół, trochę podgrzać, nałożyć hamburgery, ukroić pomidora, posmarować majonezem i polać ketchupem.

Zdjęcia:



Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94122 Napisanych postów 363947 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667644
do przetestowania ta opcja,sog

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1051 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5966
narobiles mi smaka Musze przetestowac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1256


No ja dziś takie zrobiłem, też spoko wyszły :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 389 Wiek 11 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 83124
Z tuńczykiem takie robie, no a teraz czas na woła bo i dodatki widze inne.

"If I advance, follow me. If I stop, urge me on. If I retreat, kill me."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 93 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 11864
Wygląda super, mam pytanie do tomek_3m ta bułka to twój własny wyrób? Jeżeli tak to proszę o przepis
Oczywiście sog dla autora jak i tomek_3m

Zmieniony przez - vegetto1994 w dniu 2013-11-19 11:13:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1256
Buła swojska, a przepis prosty jak barszcz. 400g mąki pszennej razowej + drożdży tak na oko 1/5 kostki czyli 20g + łyżeczka soli. Drożdże rozpuściłem w 200ml ciepłej wody, postawiłem na grzejnik na 10 minut, potem wlałem do mąki z solą. Ciasto wyrabiałem jakieś 10 minut, podzieliłem na 2 bułki, przykryłem ścierką i rosło sobie jakieś 3h. Na koniec do piekarnika na około 40 minut w 180 stopniach.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94122 Napisanych postów 363947 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667644
dawaj przepis do konkursu z karteczką sfd i daj też go potem osobno do działu aby został

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9883 Napisanych postów 5593 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18269
ciekawe wykonanie,nie wychodzi mięso twarde jak posolisz wcześnie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 26 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 411
Nie, mięso jest okej
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kurczak po indyjsku z ryżem basmati by Raiben

Następny temat

Placek ryżowy po zbójnicku by KruQ

WHEY premium