SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak zachowują się tłuszcze w mikrofali?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 900

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 6 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 359
Witam. Zastanawiam się nad kwestią bezpieczeństwa podgrzewania posiłków w mikrofalówce. Starałem się znaleźć coś w internecie, ale ten okazał się bardzo ubogi informację.

Chodzi mi głównie, o to czy istnieją jakieś badania dotyczące wpływu takiej obróbki termicznej na strukturę chemiczną tłuszczu. Czy powoduje to powstanie aldehydów, epoksydów, ketonów, węglowodorów jak w przypadku smażenia?

Chciałbym podgrzewać w pracy przygotowany wcześniej posiłek i zastanawiam się, czy mogę dodać oliwę lub masło wcześniej, czy dopiero po podgrzaniu. Pierwsza opcja wydaje mi sie bardzo wygodna, ale czy zdrowa?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Możesz podgrzewać, ale oliwę dodawaj po tej czynności.

Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-11-27 07:55:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Seewy Piękny Zbyszek
Ekspert
Szacuny 116 Napisanych postów 21032 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 208598
nie powinno to az tak zle wplynac, porownywalnie z innymi obrobkami termicznymi...
jednakze wolalbym dodawac zimna na koniec jezelibylaby taka mozliwosc

FITNESS ACADEMY King Square Kraków


"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta Do sprawdzenia - Brak efektow

Następny temat

problem/dylemat

WHEY premium