Szacuny
1
Napisanych postów
6
Wiek
34 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
359
Witam. Zastanawiam się nad kwestią bezpieczeństwa podgrzewania posiłków w mikrofalówce. Starałem się znaleźć coś w internecie, ale ten okazał się bardzo ubogi informację.
Chodzi mi głównie, o to czy istnieją jakieś badania dotyczące wpływu takiej obróbki termicznej na strukturę chemiczną tłuszczu. Czy powoduje to powstanie aldehydów, epoksydów, ketonów, węglowodorów jak w przypadku smażenia?
Chciałbym podgrzewać w pracy przygotowany wcześniej posiłek i zastanawiam się, czy mogę dodać oliwę lub masło wcześniej, czy dopiero po podgrzaniu. Pierwsza opcja wydaje mi sie bardzo wygodna, ale czy zdrowa?
Szacuny
116
Napisanych postów
21032
Wiek
40 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
208598
nie powinno to az tak zle wplynac, porownywalnie z innymi obrobkami termicznymi... jednakze wolalbym dodawac zimna na koniec jezelibylaby taka mozliwosc
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."