Składniki:
-kalafior mały
- 1. jajko
- 100 g grillowanej piersi z kurczaka
- pomidor
- mozzarella 125 g
- pieczarki 100 g
- cebula 1 szt.
- papryczki ostre
- sos czosnkowy
- przyprawy: lubczyk, bazylia, oregano, tymianek, papryka słodka.
Jak zrobić?
1. Kalafior zetrzeć na tarce, zmieszać z jednym jajkiem i przyprawami, a następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy papryką słodką. Możemy również wcześniej ugotować kalafior (tak 3-5 min.) żeby poźniej go zblenderowac, dodac jajko, przyprawy i tez na blaszkę). Spód pieczemy 15-20 min. w temp. 180 *C.
2. Następnie smarujemy spód sosem czosnkowym, położyć wcześniej podsmażone pieczarki z cebulką, pomidory, pierś z kurczaka (100 g) wcześniej przygotowaną, papryczki, przyprawy, a na wierzch startą kulę mozzarelli (125 g).
Wstawiamy do piekarnika na 10-15 min. w temperaturze 180*C tak, aby składniki nabrały walorów smakowych, a ser roztopił się.
Jak zrobić sos czosnkowy?
1. zblenderuj 3-4 ząbki czosnku, dodaj lubczyk
2. zblenderowany czosnek i lubczyk zmieszaj z 200 g jogurtu naturalnego i łyżką keczupu
BTW cała pizza
628 kcal, B 74 g, T 28 g, 20 g WW
Smacznego!
Zmieniony przez - koralina945 w dniu 2013-12-04 19:54:06