Śniadanie I 8:00
Kanapki z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym
- pieczywo wieloziarniste lub ciemne ( 3 kromki )
- masło – 1 łyżeczka
- tuńczyk w sosie własnym ( cała puszka)
- ogórek kiszony
- sałatka z warzyw (100g)
Śniadanie II 11:00
Sałatka owocowa
- pomarańcz – jedna sztuka
- kiwi – dwie sztuki
- banan
- ½ kostki twarogowej
Mieszamy wszystko w mikserze dodając dwie łyżki jogurtu naturalnego i garść płatków oraz garść rodzynek
Przekąska 14:00
- budyń waniliowy (250g) z łyżką stołową syropu malinowego
- jabłko popruszone cynamonem
Obiad 17:00
Kurczak duszony z warzywami, podawany z ryżem
- ziemniak (40 g około dwa duże warzywa)
- papryka żółta , jedna duża sztuka
- pieczarki 60g
- cebulka ½ małej sztuki
- mięso z piersi kurczaka – 1 duża pierś
-Ryż biały –1 torebka po ugotowaniu
Warzywa ugotować w parowarze - dowolnie doprawiając . Mięso pokroić w kostkę, poddusić na oliwie i dodać do warzyw.
Warzywa z mięsem podawać z ugotowanym ryżem.
Ryż :
- do ugotowanego ryżu dodajemy podsmażoną na oleju cebulkę ½ sztuki i dodajemy 2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego
Sałatka :
Sałata lodowa (150g) , poszatkowana , dodajemy trzy łyżki jogurtu naturalnego , łyżkę majonezu i czosnek granulowany ( wedle uznania)
Kolacja 20 : 00
Bananowo - malinowy koktajl jogurtowy
* ser twarogowy chudy – 200 g – 1 kostka
* jogurt naturalny 2% 150g 1 kubek
* banan - ½ sztuki
* maliny ( lub truskawki) - 1 szklanka ( mrożone, jeśli świeże nie są dostępne)