Właściwie to warzyw nie musisz wliczać, staraj się je dodawać do każdego posiłku staraj się to robić jak najczęściej, dostarczają solidną dawkę cennych dla naszego organizmu witamin i minerałów.
Na dżem można przymknąć oko, ale unikaj, do pierwszego posiłku dodaj źródło białka. Nie masz w ogóle zdrowych tłuszczy, możesz włączyć takie produkty jak ( oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, nasiona, pestki, awokado świetny owoc, tłuste ryby, olej kokosowy )
za dużo białka daj 2.2-2.5g/ kg masy ciała, tłuszcze 1-1.5 g/kg masy ciała, resztą uzupełnij węglowodany, ile wynosi Twoje zapotrzebowanie kcal?
W drugim posiłku, dodaj źródło tłuszczy, w 3 również, po co Ci whey skoro masz nabiał, razowiec to nie jest jedyne źródło węglowodanów, zasada urozmaicania powinna dotyczyć wszystkich produktów ( owsiane, makaron durum rożne kształty, pełnoziarnisty, kasza gryczana, ryż basmati, paraboiled, brązowy i.t.d ) serek wiejski nie jest znakomitym źródłem białka, ale od czasu do czasu może być.