Chodzi mi glównie o to ,że tłuszcze spowalniają perystaltyke jelit oraz utrudniają transport glukozy oraz wiele innych procesów, ogólnie mówiac powinny wpłynąc na poziom glukozy.
...
Napisał(a)
Kieruję się z pytaniem które nurtuje mnie od dłuższego czasu. Czy spożycie węglowodanów o wysokim IG z większą ilością tłuszczy wpłynie na poziom glukozy we krwi inaczej gdybyśmy spożyli je bez dodatkowej porcji tłuszczów ? Czy zatem spożycie węgli o niskim IG można przyrównac do sytuacji kiedy indeks będzie wyższy a w zamian spożyjemy więszką ilośc tłuszczy.
Chodzi mi glównie o to ,że tłuszcze spowalniają perystaltyke jelit oraz utrudniają transport glukozy oraz wiele innych procesów, ogólnie mówiac powinny wpłynąc na poziom glukozy.
Chodzi mi glównie o to ,że tłuszcze spowalniają perystaltyke jelit oraz utrudniają transport glukozy oraz wiele innych procesów, ogólnie mówiac powinny wpłynąc na poziom glukozy.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Spożycie węglowodanów z tłuszczami obniża ich IG, podobnie jeśli spożyjemy jest z białkiem. Ogółem o IG i jego "wadach" możesz przeczytać na 180rekompozycja.pl - Łukasz wrzucił tam wpis poświęcony temu wskaźnikowi.
Polecane artykuły