SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kakaowy omlet

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2883

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 464 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4904
Witam! Omlet jest bardzo popularnym posiłkiem, jednak ja go robię w trochę innej wersji, którą chciałbym przedstawić.

Składniki:
-4 jajka
-100g płatków owsianych, może być mniej, ja daję mniej z racji tego, że jem mniej węgli. Dla przeciętnego masującego dobre będzie 100g.
-łyżka mąki pełnoziarnistej lubella
-100ml mleka
-płaska łyżka kakao decomoreno (gorzkie)
-płaska łyżeczka przyprawy do piernika
-garść bakalii, na co składają się wiórki kokosowe, płatki migdałów, rodzynki

Płatki owsiane zanurzyć na 2 minuty we wrzątku, by napęczniały. Odlewamy wodę, dodajemy i roztrzepujemy jajka. Następnie dodajemy resztę składników. Dobrze nagrzać patelnię. Najlepiej, by to była duża, teflonowa patelnia. Wylewamy nasze ciasto i smażymy na małym ogniu, by cały placek mógł się usmażyć, a nie spalić z zewnątrz, bo będzie problem z przerzuceniem na drugą stronę. Można podawać z masłem orzechowym. Wychodzi dużo mniej mdły niż standardowy z samych jajek i owsianki!!

Makro: 930 kcal, 40 B, 80 WW, 48 T




Zmieniony przez - abdou2 w dniu 2014-01-06 22:16:00
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3294 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19444
No to taki typowy omlet - już było strasznie dużo razy to poruszane i każdy ma swoją wersję. Jednak zapytam tak BTW. położyłeś tego omleta na biurku?

Projekt Masa 2014, czyli KUREK nie zniknie!
http://www.sfd.pl/KUREK_nie_zniknie__masa_zimą_2013_[DT]-t994269.html

[ART] Dlaczego białko to nie magiczny proszek i czemu z kreatyną warto poczekać?
http://www.sfd.pl/[ART]_Dlaczego_białko_to_nie_magiczny_proszek_i_czemu_z_kreatyną_warto_poczekać_-t1004088.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 142 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4685
Talerza nie widzisz? :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Na początku też myślałem, że leży na biurku ale się w porę spostrzegłem

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3294 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19444
fenek73
Talerza nie widzisz? :P

No właśnie chyba nie widzę. Czy to jakieś zdjęcie dla spostrzegawczych? Może to zależeć od mojego kontrastu w monitorze, ale nie wiem, nie ma co polemizować. Jeśli chodzi o omleta, to wygląda dosyć płasko według mnie. Można dodać trochę więcej mąki jak na tyle owsianki.

Projekt Masa 2014, czyli KUREK nie zniknie!
http://www.sfd.pl/KUREK_nie_zniknie__masa_zimą_2013_[DT]-t994269.html

[ART] Dlaczego białko to nie magiczny proszek i czemu z kreatyną warto poczekać?
http://www.sfd.pl/[ART]_Dlaczego_białko_to_nie_magiczny_proszek_i_czemu_z_kreatyną_warto_poczekać_-t1004088.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 464 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4904
bo jest zroniony z 50g owsianki, dlatego płaski. a talerz jest :P
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pulpeciki na ostro

Następny temat

Co na kanapki?

WHEY premium