SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy podczas gotowania mięsa traci ono swoje Makrosy?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1433

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 27 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 215
Witam,

Czy ma ktoś z Was może jakiś konkretny art/wypowiedź jakiegoś dietetyka nt. wartości odżywczych mięsa (piersi z kurczaka, wołowiny) po gotowaniu?

Pytam, bo na śniadanie robię sobie krem z warzyw na bulionie i nie wiem jak mam liczyć jego wartość odżywczą, jak również jak mam liczyć wartość odżywczą tego mięsa, na którym robię wywar pod krem z warzyw.

Dzięki za pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 462 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4408
Nie wiele "straci" - prawde mówiąc, tyle co nic bo i tak robisz wywar który zjesz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 27 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 215
No tak, tylko na wywarze robie krem który jem przez 2-3dni :) więc to się rozkłada na kilka dni- tak to musiałbym robić wywar z mięsa na pełne 2dni i ten wywar w 2dni też wsunąć. Jest to oczywiście rozwiązanie, ale trochę problematyczne, bo robię w tej chwili na 4dni krem (mam bardzo mało czasu więc każde 15min dla mnie jest ważne).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 462 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4408
Nie przejmuj się tym w ogóle
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 27 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 215
siemano,
wczoraj gotowałem wywar wolowy z antrykotu wołowego pod krem z warzyw a później wołowinkę zapiekam w jogurcie naturalnym i czarnym pieprzu no i przed włożeniem do wody mięso miało 880g po wyjęciu uwaga: 520g!!!!!!!!!!!!!

Jest to ogromny spadem masy i nie wydaje mi się, żeby nie brać tego pod uwagę, bo teraz nie wiem jak to mięso mam liczyć i czy te 330g wyparowało czy znalazło się w wywarze?
Jest to dla mnie o tyle ważne że jestem na redukcji i musze na makrosy zwracać szczególną uwagę.

pozdros amigos

Zmieniony przez - wojtasidlo w dniu 2014-01-17 10:31:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 462 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4408
Woda z niego zeszła a do wywaru wyleciało niewiele białka i tłuszczu. Kolejny raz, nie przejmuj się tym
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna do oceny - waga 105 kg

Następny temat

Dieta do oceny/poprawy MASA

WHEY premium