Czy taki tłuszcz z kuraka, po usmażeniu na zwykłym oleju może się jakoś specjalnie odkładać, gdy trzymam odpowiedni bilans kaloryczny + wykonuję aeroby?
...
Napisał(a)
Czy jeżeli jestem na redukcji to mogę smażyć piersi z kurczaka na zwykłym oleju ?
Czy taki tłuszcz z kuraka, po usmażeniu na zwykłym oleju może się jakoś specjalnie odkładać, gdy trzymam odpowiedni bilans kaloryczny + wykonuję aeroby?
Czy taki tłuszcz z kuraka, po usmażeniu na zwykłym oleju może się jakoś specjalnie odkładać, gdy trzymam odpowiedni bilans kaloryczny + wykonuję aeroby?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
mam już dosyć kilka lat jedzenia gotowanej piersi, a jak dzisiaj usmażyłem to aż uszy się trzęsły :P, robię ogólnie rekompozycję ciała na LG i pytam czy smażenie na oleju może utrudnić jakoś magicznie spalanie body fat ;) oczywiście bilans w DNT ujemny, w DT dodatni
Zmieniony przez - TeoMaster w dniu 2014-01-14 19:12:51
Zmieniony przez - TeoMaster w dniu 2014-01-14 19:12:51
...
Napisał(a)
Musisz poprostu wliczać ten olej do bilansu, tyle w temacie. A tak BTW jest duuuużo sposobów na p[yszne przygotowanie kury bez smażenia
https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389
Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...
...
Napisał(a)
czyli jak wleję na patelnię 40ml oleju i na tym usmażę 300g kury, to do tych 45g tłuszczy ( co ma usmażona kura) dodaję jeszcze 40ml oleju które dolałem?
I tak wszystko się nie wchłonie w kuraka.. nie wiem jak liczyc
I tak wszystko się nie wchłonie w kuraka.. nie wiem jak liczyc
...
Napisał(a)
nie musisz wlewać nie wiadomo ile oleju, żeby usmażyć pierś. po co ci aż 40 ml??
...
Napisał(a)
Nie wiem co masz na myśli pod stwierdzeniem "zwykły olej" ale na słonecznikowym nie polecam smażyć. Kup sobie masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy. Na teflonie wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć, a nie lać 40ml.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Moim sposobem na zjedzenie gotowanego jak już nie wchodziło to ugotowane mięso wrzuciłem do miksera , zmiksowałem wszystko na najmniejsze drobinki i jak szamałem to odrazu zapijałem wodą żeby wchodziło :D
...
Napisał(a)
Ja np jak panieruję kurczaka to na 200g używam ok łyżki oleju, przyprawiam, mieszam to, rozgrzewam patelnię i wtedy wrzucam zapanierowanego w oleju i przyprawach kurczaka, bez problemu się upiecze i nie przypali :)
...
Napisał(a)
Gotowana pierś sama w wodzie rzeczywiście jest słaba w smaku. Jednak można trochę się wysilić, pogotować warzywa np wodą i sokiem pomidorowym, przyprawy, pierś w kostkę i smak na pewno będzie dobry.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły